arabam çalışmıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bzgin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bzgin

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
bugün 4 gündür çalışmayan arabamı çalıştırmak için kontağı çevirdiğimde çalıştıramadım..kontağı ısrarla çevirince de ekran ışıklarının da sönüp sönüp yandığını gördüm..muhtemelen akü bitmiş..aracımı çalıştırmam için ne yapmam gerek ??

başka bir araçtan takviye yaptırman gerekiyor.takviyeyle çalışacaktır

akü sıralaması şöyle. Yanlışsa bilen düzeltsin. sağlam akü eksi kutup takılacak. sonra takviye yapılacak araç eksi kutup. Sağlam araç artı kutup, takviye yapılacak araç motor bloğuna değdirilecek. Araç çalışınca önce pozitif sonra negatifler.
Takviyede dikkat araç motor beyni yanma ihtimali var diye duymuştum.

acaba takviye yaparken araca zarar verme riski var mı?elektronik aksamlara filan..teşekkürler

başka bir aracın aküsünden artıyı artıya eksiyide eksiye bağlayıp basacaksın hiç bişi olmas hemen alır eğer sorun sadece akü ise yalnız takviye yaptığın araç çalışır durumda olacak hepsi bu bence daha önce başıma gelmişti

başka bir aracın aküsünden artıyı artıya eksiyide eksiye bağlayıp basacaksın hiç bişi olmas hemen alır eğer sorun sadece akü ise yalnız takviye yaptığın araç çalışır durumda olacak hepsi bu bence daha önce başıma gelmişti

doğru söylemişsin fakat takviye yaptığın aracın çalışmasına gerek yok.

biz bi kere yaptık astra nın bütün sigortaları yandı :D

arabanın konumu nasıl asagı dogru salla vurdur bır kerecık takvıyeden ıyıdır..sonrada gıt akunu kontrol ettır yada degıstır

arabanın konumu nasıl asagı dogru salla vurdur bır kerecık takvıyeden ıyıdır..sonrada gıt akunu kontrol ettır yada degıstır
bence kesinlikle vurdurmasın zararlı olduğunu söylüyorlar. çok zorunlu durumlarda hafif vurduracaksın . (Malum türkçemiz lastik gibi yanlış yönlere cekmeyin)

haklısın ama takvıyede rısk alamıyorsa
yada yardım edecek kımse yoksa akude bulamayabılır
1 kez vurdurup tamırcıye yada akucuye gıdecek dertler bıtecek
yoksa akucu gelmeyecegıne gore evın onune kendı ısını kendın yapacan saygılar.

Geri