arabada müzik acmak

burak loves opel

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaslar cok sacma bır konu actım,lutfen kusuruma bakmayın;)

ben her zaman merak etmısımdır,arabada muzık dınlerken(cd,radyo vs.)araba daha fazla yakar mı?yanı muzık dınlemenın arabanın yakıtına etkısı olurmu:D:D

Bence olur şöle acikliim :D mesele kopartici bir şarkı çaliyo yolda müsait veriyosan gaza coşkuyu devir 6-7 lerde :D:D normal olarak yakıt tüketimi artıyo :D:D:D

sadece hareketli parcalarda deil slow parcalardada durum aynı. adamlar o yuzden klasik muzik dinleyin diyolar. :)

arkadaslar gercekten teybi acmak yakıta etkı edermı cok merak edıyorum lutfen fıkrı olan:D?

yok abi ya etki ederse çok yüksek ses civata ve vidaların gevşemesine etki eder belki bide aküye etki eder kanımca

En iyisi sen söyle teyp açma

Gürültü kirlüliğinden başka hiç bir zararı olmaz.

Arabada kullandığınız her elektrikli aksesuar benzin tüketimini arttırır çok az da olsa.

arkadaslar ingilterede bbc kanalinda top gear programi vardir bilirsiniz..audi a6 dizel bi aracla (3.0 litremiydi neydi tam hatirlamiyorum) 1 depo benzin ile tam 1200 km gidermi diye seyirciler ile iddialasmisti ve sonra denemisti..yol boyunca kalorifer, cd player (radyo o kadar cok etkilemiyomus yakit tuketimini) acmamisti ve farlari yakmamasi icin gunduz seyahat etmisti..soyledigine gore klima %20 yakit tuketimini arttiriyo..butun yolu 65-70 km gibi bi hizla akici trafikte otobanda gitti ve basarili oldu..2 gun once ciktigi benzin istasyonuna arac deposunda 0.1 litre gibi bi mazotla vardi, hatta benzin istasyonuna gelmeden 1-2 km once arac tekledi, yakit sistemindeki son benzinle calisiyo sanirim su an dedi Jeremy Clarkson..
yani ozetle, radyo dinlerseniz %2, cd playeri calistirirsaniz %3 gibi bi yakit tuketimi oluyormus hatirladigim kadariyla..ama bu oyle cok onemli bisey degil, 100 km'de 3 km farkettirir, 1000 km'de ise 30 km..

Son düzenleme:
Geri