arabada müzik acmak

gordum gordumde, emin olmak icin sordum...opelim.net'te bi renault megane, ilginc geldi..bundan onceki aracin neydi? opel'se renault ile kiyasladiginda ne gibi farkliliklari var? bilmek isterim..cunku bende renault dusmanligi varda, alinma ustune sakin sahsi bisey degil :):) :kop: :D
evet banada opel sitesınde renault cu olmak garıp gelıyor:D:good: renault un bir kere opel e gore acayip yakıt avantajı var.bunu ilk olarak belirteyim.
bundan oncekı arabam 2.0 turbo 2006 astraydı ve vergısı cok yuksektı.2006 model oldugu ıcın.astra spor bir araba oldugu ıcın megane a gore daha az konfor yasadım astra da.

evet banada opel sitesınde renault cu olmak garıp gelıyor:D:good: renault un bir kere opel e gore acayip yakıt avantajı var.bunu ilk olarak belirteyim.
bundan oncekı arabam 2.0 turbo 2006 astraydı ve vergısı cok yuksektı.2006 model oldugu ıcın.astra spor bir araba oldugu ıcın megane a gore daha az konfor yasadım astra da.

sen ne diosun abii!! :cry: hastayim ben o arabaya!! ondan inilip renault'ya binilirmi yaaa offf off offff... gitmiyodur simdi renault tabi, uyuz oluyosundur :)
hangi modeliydi peki? 175 bg 200 bg 225 yada 240 OPC? her sene bg gucu yukseldi serefsiz arabanin :D

sen ne diosun abii!! :cry: hastayim ben o arabaya!! ondan inilip renault'ya binilirmi yaaa offf off offff... gitmiyodur simdi renault tabi, uyuz oluyosundur :)
hangi modeliydi peki? 175 bg 200 bg 225 yada 240 OPC? her sene bg gucu yukseldi serefsiz arabanin :D
kardes sen o arabanın yaktıgı benzını ve verdıgımız vergıyı gorseydın sende en kısa surede satardın.bu araba 175 bg turboydu...;)

Arabada kullandığınız her elektrikli aksesuar benzin tüketimini arttırır çok az da olsa.

ewt bende serviste sormuştum elektrikçiye.. arka sis benzin tüketimini arttırmı die.. yaktığın farın bile benzine etkisi olur demişti.. ama belki böle şeyler yüzde deil binde bilmemkaç mertebelerinde etkili şeylerdir die düşünüyorum

arkadaşlar çalıştırdığınız elektrik-elektronik cihazlar sadece aküden götürür. yakıtla bağlantısı olmaz.(klima istisna)

arkadaşlar çalıştırdığınız elektrik-elektronik cihazlar sadece aküden götürür. yakıtla bağlantısı olmaz.(klima istisna)

banada en mantıklısı bu geldi.

ama surekli dinlediğim radyo kanalını değiştirdim. FENOMEN diliyorum artık. yakıt sarfiyatı yüzde 5 arttı. buna nediceksiniz. diğer arkadaşlar haklı muzik adamı gaza getiriyo basası geliyo insanın:)

bence tam tersi yani arabada güzel bi müzik çalıyorsa (slow veya hareketli) ben normal veya yavaş kullanırım..çünkü o anda müziğin tadını o şekilde çıkarırım..böylece gideceğim yere geç varır ve şarkıyı sonuna kadar dinlemiş olurum :D

araba çalışırken hiçbir cihaz aküyü kullanmaz. Akü sadece motora ilk hareketi vermek ve araç park halindeyken elektronik cihazları çalıştırmayı sağlar.

Hareketli parça çaldığında hoparlörlerden çıkan dalga boyuna doğru orantılı bir şekilde çekilen elektrik akımı artış gösterecektir, akım-db eğrisine baktığımızda bunu net bi şekilde görebilirsiniz :)
gaza gelme konusunda müzik önemli, bi kere hızlı parça dinlerken araba kavşakta -sert girdim viraja- 180 derece döndü, spin attı, jant kapağı falan uçtu :) hızlı parça dinlerken insanın kendisine "aman gaza gelme" diye hatırlatması lazım bence :)

arkadaşlar geyik bir yana da, far hane neyse de elektronik cihazların güçleri miliwatlar çektikleri akımlar ise miliamper şeklindedir. sonuçta o harcanan güç sizin motora balı olan dinamodan üretiliyor. ama sizin bilmem kaç kilowat güç üreten motorunuza siz miliwat şeklinde bir yük bindirseniz de neye yazar :) takmayın böyle şeyleri bence kafaya :)

Geri