Araba hiç çekmiyor! :(

"Bugün aracı bir ustaya gösterdim daha öncede hep gittiğim bir usta iyi bir usta yani"

Bu usta arkadaşımız aracının geçmişini biliyorsa neden şimdiye kadar "bu araç yeni motor ister" demedi (aracını yeni aldıysan vaya ustan da bu aracı ilk defa gördüyse bu soruyu unut).

"ha bide araç sürekli alttan yağ akıtıor 2 lt ya 2 gün gidiyor"

Günde 1 litre yağ korkunç bir akıntı demektir. Yağ kaçaklarının yeri tesbit edilmeli, eksilen yağ tamamlanmazsa araç sesli çalışır ama patırtı gürültü yapmaz. Aracın egzostan mavi duman atıyor mu, su eksiltiyor mu bunları senin takip etmen gerekir, bu takipleri yapmak kolaydır.

"Bugün aracı bir ustaya gösterdim daha öncede hep gittiğim bir usta iyi bir usta yani"

Bu usta arkadaşımız aracının geçmişini biliyorsa neden şimdiye kadar "bu araç yeni motor ister" demedi (aracını yeni aldıysan vaya ustan da bu aracı ilk defa gördüyse bu soruyu unut).

"ha bide araç sürekli alttan yağ akıtıor 2 lt ya 2 gün gidiyor"

Günde 1 litre yağ korkunç bir akıntı demektir. Yağ kaçaklarının yeri tesbit edilmeli, eksilen yağ tamamlanmazsa araç sesli çalışır ama patırtı gürültü yapmaz. Aracın egzostan mavi duman atıyor mu, su eksiltiyor mu bunları senin takip etmen gerekir, bu takipleri yapmak kolaydır.

mavi duman yok su eksiltmede yok sadece çekişte sorun var ve düz yolda sürekli tekleme yapıyor

Aracı iyice kontrol ettirmeden, arızasını bulmadan söktürme derim. İstanbul'un neresindesin,
sponsorumuz Maslak'ta (ATATÜRK OTO SANAYİ SİTESİ 2.KISIM 26.SK. NO:978 MASLAK / ŞİŞLİ / İSTANBUL).

Aracı iyice kontrol ettirmeden, arızasını bulmadan söktürme derim. İstanbul'un neresindesin,
sponsorumuz Maslak'ta (ATATÜRK OTO SANAYİ SİTESİ 2.KISIM 26.SK. NO:978 MASLAK / ŞİŞLİ / İSTANBUL).

Ben Beylikdüzü'nde oturuyorum abi şişli biraz uzak kalıyor ama gerekirse orayada gideriz napalım? :)

Son düzenleme:
benzınlı bransım değil fakat yınede aklıma gelen bırseyler söyleyeyım,çekiş probleminiz yakıt sıstemınızden kaynaklanıyor gıbı geldı,bogaz kelebegı enjeksiyon sistemı ıyıce gözden gecırılmelı,bence karbüratör enjeksiyon işi yapan bıyere baktırın önce..yağ eksıltme olayına gelınce duman atma yoksa motorunuzda, asınma problemınden dolayı eksıltme olacagını sanmıyorum krank kecesı yada daha baska yag sızıntısı olabılır,bu sızın motor yaptırmanız gerektıgını göstermez...motorun rektefıye ısteyıp ıstemeyecegının bırıncı ve en basıt yolu yag cubugu yada yağ koyma yerını acıp üfleme varmı yokmu ona bakılmasıdır,gecmıs olsun...

şimdi arkadaş bir önceki şikayetinde motor sesinini kayda almış
şimdi patlama sesli çalışma yağ atma dan bahsediyor...
yağ motorun dışında ise ilk önce şüphelenme ist kapağın üfürmesi olabilir..
o önceki ses ise trigeri akla getirebilir....bu şimdiki patırtılı çalışmasının kaynağı olabilir..
sen iyi bir ustaya git önce yağ nereden akıyor ona baktır birde trigeri kontrol etsin ve kompresörü ölçsün...kompresör iyi çıkarsa ateşleme ve trigere ve contalara baksın....
bir önceki konundaki sese ben sana v kayışına veya tirgere bak demiştim, hatta trigerin üst kapağını aç bir bak demiştim zor değil yanılmıyorsam 3 vida tutuyor yanlışım varsa arkadaşlar düzeltir...

aklıma gelmiş iken üst kapağın üfürmesi yağ atmasından dolayı bujilerin buji kaploların yağ içinde yüzebilir buda ateşleme sorunu yapar...ama dediğim gibi güzel bir triger kontrolü üst kapak artı kompresör ölçümü..

Önerileriniz için Teşekkürler

Son düzenleme:

Video bulunamadı. Lakin sen bir ustanın dediğine takılı kalmışsın, onu haklı çıkartma, cebinden para harcama sevdalısı şeklinde tavır takılıyorsun.

Şunu soliyim, rektifiye isteyen bir aracın durumu ne kadar kötü olursa olsun, dediğiniz gibi gitmemezlik yapmaz. Sizin şikayetiniz aracınızın gitmemesi. Sponsorumuza, Servise gidin ve sadece aracım gitmiyor diyin, çözümlerini dinleyin. Motor yağ yakıyor, ustam rektifiye dedi yaklaşımı ile giderseniz, oturttururlar size rektifiyeyi. Savaş Abi nin dediklerine kulak asın. Çok basit bir sorun olabilir aracınızda, araştırmadan bir söz ile hareket etmeyin, paranıza yazık ama keyif sizin. Geçmiş olsun.

Geri