Antifiriz Hkk.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fætih
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fætih

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar 99 model 1.6 206 külüstürüm var :)
arabanın daha önce antirizle kullanıldığı ümidimi artık kesinlikle kaybettim :D
kalorifer musluğu elden geçti lpg'ye giden boruları falan kendim hep yeniledim. ahtapot ve devirdaimin orası kaldı bir kurcalanmadık.
geçen 3 lt antifirizi koydum birde bir abim radyatör temizleyici at dedi içine attım ve 3 lt antifirizi yalan ettik :D 2 gün sonra komple aracın içindeki suyu boşalttım. içinden çıkan su resmen küf kahverengi değil bildiğiniz çikolata renginde :D
bir iki defa daha böyle temizledikten sonra suyun rengini düzelttik şükür. şimdi araca 3 lt antifirizi birden mi koysam. yoksa 1 lt ekleyip 1 hafta sonra 1 lt daha ekleyerekmi devam etsem. birden %50 %50 karışım devirdaimin ordan kaçırır diye korkuyorum :D
yada istanbulda 1 lt eklesem yeterli olurmu ? 1lt'si aşağı yukarı -10 civarı yapıyor diye biliyorum... mavi inorganik kullanıyorum antifirizi. kırmızıyı astrada kullandık ahtapot hortumunu pert etmişti :D

Fatih o kadar temizleyici kullanmışsın zaten temizlenmedik yerini bırakmamıştır. 50-50 yap gitsin.

Ben full antifiriz attım, jöle gibi dolanıyodu arabanın içinde :D

Ben full antifiriz attım, jöle gibi dolanıyodu arabanın içinde :D

50/50 yapmaz isen donar yaw.

bende full kırmızı dayandım laf aramızda :D cayır cayır çalışıyor 2 senedir. bi sorun varsa zaten bugün olmazsa yarın çıkar. ha çıktı ha çıkacak diye tedirgin olmaktansa, koy gitsin

Radyatör filan neyse de ısıtma sisteminden kaçak olur sa yandı gülüm keten helva...

Radyatör filan neyse de ısıtma sisteminden kaçak olur sa yandı gülüm keten helva...

ben o şekilde yandım işte 2 sene önce.. bütün hortumları değiştirdim. ahtapot dahil. 600-700 lira masraf yaptım, şuan çiçek gibi. hepsinin üstünde GM yazıyor ve gram kaçırmıyor.

valla daha araba almadan önce antifiriz varmı diye bakacağım arabada :D
çıldırdım ya komple konsolu indirdim kalorifer musluğu için yeni bir kaçağı daha kaldıramam :D radyatör kaçak tıkayacıda atayımda belki kaçak falan vardır. şimdilik eksiltme yok ama olsun :)

valla daha araba almadan önce antifiriz varmı diye bakacağım arabada :D
çıldırdım ya komple konsolu indirdim kalorifer musluğu için yeni bir kaçağı daha kaldıramam :D radyatör kaçak tıkayacıda atayımda belki kaçak falan vardır. şimdilik eksiltme yok ama olsun :)

O vakitte devri daim kitleme:dil:

bence yarı yarıya ideal karışım olur..saf antifiriz koyunca hortuma zarar verir

Geri