Ankarada Yeni Radarlar

iş yapıyorsun teslim ediyorsun paranı 1 yıl sonra alıyorsun..özel sektörü bitirdiler bitirdiler artık ya... eleman çıkaran çıkarana sanayide...vede 2010 da dahada kötü olacağını söylüyorlar işsiz sayısı iyice arttı bilmiyorum vallaha hiç hayra alamet değil..havalarda enteresan gidiyo zaten alalhalla sona mı geldik ne :P
 
geçen gün dükkanımıza gelen eski bir trafik amiriyle konuştum, tabela ve limitin 50km. olduğunu ancak 80-90km. civarına kadar polisin tahammül ettiğini söyledi..

bende hergün Eskişehir yolunu kullanıyorum, 2.500 devirde, 80-90km. arası gidiyorum...

Eğer köprü altında radarı görürsem, hızımı 70'e çekiyorum...

Ben de öyle yapıyordum eskiden ama dikkate ettiyseniz artık Eskişehir yolunda hiç ekipli radar uygulaması yok. Bu nedenle ben kameradan şüpheleniyorum ve mecbur 55 e sabitliyorum. Aslında kameranın da 80 e kadar müsade ettiğini bilsek ne iyi olur :)
 
Arkadaşlar ben de hiç ekip otosu görmedim İstanbul, Konya, Eskişehir yollarında. Ve MOBESE fiberlerinin çekildiğini duydum. Kameralı sistemler mevcut. Ama cezalar yazılıyor mu bilmiyorum. O da 1 ay sonra adreslere cezalar geldikçe açıklığa kavuşacaktır maalesef.
 
Ağustos ortasına doğru cezalar adrese gelmeye başlayacak diye duyum aldım
 
bence şimdilik sadece tabela koydular. yarın bigün pat diye koyacaklar cihazları. ilk cezalar evlere ulaşmaya başlayınca bütün ankaralılar yapılan zulmun farkına varacak. tabi bu arada arkasında dayısı olanlar ve bizzat o dayıların kendileri <en azından bi kısmı> direk veya dolaylı olarak bu cezalardan nasibini almaya başlayınca gürültü kopacak. kısa süre sonra da bu uygulama sona erecek. en azından hız limiti mantıklı bi rakama çekilecek. ancak bu gerçekleşene kadar yediğimiz cezalar da yanımıza kar kalacak!!! :D
 
Konu: Ankara Şehir içi Kameralı Radar Uygulaması,

Amaç: Dikkat Radar 50 km hız kontrol levhasından sonra, trafik ekibi
bir kaç km ileride yol kenarına özel donanımlı radar ve kameralı
araçla yerini alıyor.

Kamera 70 km üstünde seyreden aracın plakasını alıyor ve resimliyor.
Görevli ekip cezayı kesip adrese resimle beraber gönderiyor.

Yol kesip araç durdurma işlemi yapılmıyor. Uygulama tüm ana
arterlerde (İstanbul, Konya, Eskişehir, Samsun, Celal Bayar Bulvarı,
Çetin Emeç Bulvarı, Dikmen Caddesi, Bilkent Köprü Altında) özel
radar sistemli araçlarla yapılmaktadır.

Radar kamera, 70 km üstünde giden araca ceza işlemi yapıyor.

71-80 km hıza 50 TL, 81- 140 km hıza 265 TL, 140 km üzeri 265x 2
ceza uygulanıyor.

Ankara'da henüz MOBESE (kamera radar) uygulanmamaktadır. Daha sonra
uygulamaya geçecektir. İstanbul'da MOBESE uygulaması başlamıştır.

Her gün, 200 araca mutlaka ceza yazılıyor.

Ana arterlerde hız kamerası uygulama saatleri:

Sabah saat 10:00 - 12:00

Öğleden sonra 13:30 - 16:00 saatleri arasında

En Çok Uygulama Yapılan Yollar:

1- Ümitköy Köprü'den Ankara istikameti,

2- Konya yolu Kepekli mevkii, Ankara istikameti,

3- Samsun yolu Bayındır Barajı yol ayrımından, Ankara istikameti,

4- İstanbul yolu Sincan yol ayrımından, Ankara istikametine,

5- Havaalanı yolu Çubuk yol ayrımından, Ankara
istikametine,kameralı radar uygulaması yapılmakta.

NOT: Hız kontrol levhaları 50 km göstermesine karşın 70 km'ye kadar
ceza işlem yapılmıyor....
 
dün akşam TV de ana haberde vardı, adamlar çatır çatır yazıyorlar, polisin önü kuyruk olunca da kayda devam ediyorlar, çerçeve giren aracın plakasına ceza yazıyorlar, haberci saydı 4 saniyede bin küsür tl ceza birikti :) Eskişehir yolunu kullanan Ankaralı arkadaşlar aman dikkat

Dostum geçen hafta 2 kez Ankara eskişehir yolunu kullandım 170 den hiç inmedim.
Bir kamyonu megane solluyordu onun hemen arkasından 150 gibi geçerken radar sağdaydı gördüm ama geç kalmışdım artık bende devam ettim. 2km ilerde çevirme vardı ama polis beni durdurmadı..
Ne dersiniz cezayı yemişmiyimdir?
Kamyonu geçerken radar kamyonun arkasında kaldı belkide görmedi.
 
Son düzenleme:
Arac sürücüleri resmen yolunacak kaz gözüyle bakılıyor.

Bütçedeki dev açığı kapatmak için vatandaşa tam 14 milyar 982 milyon lira ceza kesildi.

Yılın ilk yarısında geçen yıla göre yüzde 1300 artış gösteren bütçe açığını kapatmak için hükümet 'Sinekten yağ çıkarmaya' benzer abartılı tedbirlere başvuruyor. Bunun son örneği akaryakıttan alınan ÖTV'yi insafsız şekilde artırmak oldu.

Bunun son örneği akaryakıttan alınan ÖTV'yi insafsız şekilde artırmak oldu.

VERGİ ÖDER GİBİ

Ama bütçe yaması için vatandaşın canı, sadece vergileri şişirmekle yakılmıyor. 6 ay içinde 15 milyar lira sınırına yaklaşan anlamsız cezalarla da can yakılıyor. Hatay'daki taksiye İstanbul'dan, Ağrı'daki traktöre İzmir'den kesilmiş cezalar yağıyor.

FENA YOLUYORLAR

Bütçede diğer kalemlerin yanında cezaların oranı insana 'Vay vanına' dedirtiyor. İşte 6 ayda toplanan paralar: 19 milyar lira gelir vergisi, 7 milyar lira kurumlar vergisi, 2 milyar lira motorlu taşıtlar vergisi, 21 milyar KDV, 19.3 milyar lira ÖTV.

DEVLET,MİLLETİ KAZ GİBİ YOLDU

İlk altı ayda bütçeden sağlığa 7.2 milyar dolar aktaran devlet, bu paranın tam iki katını vatandaşlara kestiği cezalarla geri aldı.

Maliye Bakanlığı'nın Ocak-Haziran dönemin kapsayan ilk altı aylık rakamları, vatandaşın vergi ve ceza yükü altında ezildiğini gözler önüne serdi. İşte ilk altı ayın çarpıcı rakamları:

KDV VE ÖTV harİÇ...

# Bakanlık, 2009 yılı bütçe ödeneklerinin yüzde 48,16'sını ilk altı ay içinde kullandı.
# Bu dönemde, sosyal güvenlik için 27,1 milyar, eğitim için 16,8 milyar, sağlık için 7,2 milyar, tarım ve ormancılık için 7,5 milyar, savunma için 5,8 milyar, genel güvenlik hizmetleri için de 4,8 milyar lira harcandı.
# Haziran sonuna kadar yapılan 57 milyar 211 milyon liralık personel harcamasının 47 milyar 650,8 milyon liralık bölümü memurlar için kullanıldı.
# İşçilere, 1 milyar 579 milyon lira ödemede bulunuldu, milletvekillerinin zam ve tazminatları da bütçede 37 milyon 680 bin liralık bir yekün oluşturdu.
# Ocak-Haziran döneminde vatandaşa 14 milyar 982 milyon 196 bin lira ceza kesildi. Bunun 12 milyar 390 milyon 511 bin lirasını vergi cezaları, 1 milyar 992 milyon 228 bin lirasını idari para cezaları oluşturdu.
# İdari para cezaları kapsamında vatandaşa 555 milyon 792 bin lira trafik cezası, 17 milyon 744 bin lira da çevre cezası yazıldı.
# Türkiye genelinde toplanan 79 milyar liralık verginin 34 milyar 348,8 milyon liralık bölümü de İstanbullunun cebinden çıktı. Ankara vergi gelirlerine 10 milyar 874,9 milyon lira, Kocaeli 10 milyar 170,8 milyon lira, İzmir 7 milyar 879,8 milyon lira, Bursa da 1 milyar 721,5 milyon lira katkı yaptı.
# Vatandaş toplam 21 milyar 177,5 milyon lira KDV, 19 milyar 305 milyon da ÖTV ödedi.
 
Deniz sınırın 70 olduğu bilgisini nereden aldın acaba ?
 
Geri
Üst