Ankarada Yeni Radarlar

Sahte xenonlar, pırıl pırıl havalarda bile şehir içerisinde sis farları ile gezenlerle ve de ayarsız farlarla bir ilgilense tam süper olacak.

Ayarsız farlara ben de katılıyorum. Ayarsız farı olan biri olursa bisüre arkasından gidip çakıyorum uzunları.

Geçen benimde ayar bozulmuştu, yolun aydınlanması değişti hemen anladım bu adamlar nasıl anlamıyor ona şşıyorum

Sorun çözüldü, Mobese tarzı kameralı radarlar ancak eylül ekim gibi geliyormuş. Zaten bugün gündüz Eskişehir yolunda hacettepe köprü altında ve akşam üstü de başkent üniv gelmeden radar vardı. Üstelik çevirmeli, yani adrese tabligat olayı da ancak çok kalabalık olduğunda uygulanıyor sanırım

Sorun çözüldü, Mobese tarzı kameralı radarlar ancak eylül ekim gibi geliyormuş. Zaten bugün gündüz Eskişehir yolunda hacettepe köprü altında ve akşam üstü de başkent üniv gelmeden radar vardı. Üstelik çevirmeli, yani adrese tabligat olayı da ancak çok kalabalık olduğunda uygulanıyor sanırım

moıbese kameralarının geliş tarihini kimden öğrendin? kaynak sağlam mı? :D

Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Kızılay’da otobüs durakları ve yaya geçitleri önünde müşteri bekleyerek trafiği engelleyen taksicileri kamerayla belirleyip ceza kesmeye başladı.

Polis ekipleri Başkentte denetimin başladığı iki hafta içinde 500 araca 2 bin ceza kesti.

Emniyet Müdürü Orhan Özdemir’in göreve başlamasının ardından Ankara trafiğinde "reform" sayılacak kurallar uygulanmaya başlandı.

Müdür Özdemir’in talimatıyla polisler Kızılay’da kameralı ceza dönemine resmen başladı. Otobüs duraklarında ve yaya geçitlerinde müşteri bekleyen taksiciler, kameralarla tespit edildikten sonra plakalarına para cezası kesiliyor.

500 taksiciye ceza

Uygulamanın başlatıldığı iki haftalık süre içinde polis 500’e yakın taksi plakasına yaklaşık 2 bin park cezası kesti. Denetimlerini aralıksız sürdüren ekipler, taksicilere sık sık bekleme yapmamaları konusunda uyarıda bulunuyor.

Emniyet yetkilileri, taksi sürücülerini Kızılay ve çevresinde bekleme yapmamaları konusunda uyararak, gün içerisinde aynı taksiye birkaç kez ceza yazıldığına dikkat çekti. Yetkililer ayrıca, plakaya kesilen cezaların taksi sahiplerine gönderildiğini belirterek şunları söyledi:

Her ihlale bir ceza

"Bölgede yapılan beklemeler nedeniyle otoparka çekilen taksiler, artık sürücüye değil taksi sahibine teslim edilecek. Bu nedenle taksi sahiplerinin, sürücülerini Kızılay’da bekleme yapmamaları konusunda uyarmalarını istiyoruz. Yapılan her hatalı bekleme için taksiye ayrı ayrı ceza kesiyoruz. Kesilen cezalar taksi sahiplerinin evlerine toplu halde gönderilmeye başladı. Ayrıca, uyarılarımızı dikkate almayan sürücülerin araçlarını otoparka çekerek sadece taksi sahibine vereceğiz."

Müşteri bekleyen şoförlerin sohbeti

Polisin yaptığı kameralı denetimde, taksicilerin ilginç görüntülerle yakalanması ise dikkat çekiyor. Bazı taksicilerin otobüs duraklarına sırayla otomobilleri çektikten sonra sigara içmek için araçtan inip sohbet ettiği görülüyor. Kamera kayıtlarında, bazılarının ise kendilerini uyaran otobüs şoförlerini bile dikkate almadıkları yer alıyor.

Geri