ankara mobesa radarlar kaç mt.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Loganict
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ist. yolunda 70 km ayaş sapağının ordaki radara kadar ordan sora artıyoda tam bilmiyorum
şehir içinde ise 50 km diye biliyorum
ve kameralarda flash yok kızılötesi sistemle çalışıyo ve kızılötesi öyle bi sistemki geceyi gündüz yapıyo :)
kızılöteli güwenlik kameralarının görüntüsüne bakabilirsiniz bzim iş yerinde var ordan biliyorum :D

Bilgisayar yazılımı ile uğraşan teknolojik konuları çok yakından takip eden bir arakadaşımın yorumu sistem çok büyük ihtimalle istenilirse trafikteki araçların alayına ceza kesebilir. Ama türkiyede yasa gereği teknoloji kendi başına ceza kesemez başında mutlaka makbuzu hazırlıyacak memur olması gerekli. Kameraların teknolejisine gelince artık işler eskisi gibi değilmiş gece gündüz demeden gereken netliği, yakınlaştırmayı sağlıyor hatta 300 m öteden arabanın içindekileri bile görebilmesi normal. yüksek teknoloji kameralar ile yazılım birleşince ceza kesilmese bile yoldan gecen tüm plakaları tarıya bilir örneğin çalıntı bir araba o yoldan gecerse sistem otomatik rapor edebilir. plaka olayı anlattığım kadar seri olmasada şile plajında bile var.

Bu bassettiklerim tamamen bizim kafamızdan gecenler ama bilinki bu teknoloji var ve çok büyük ihtimalle devlette son teknolojiyi kllanıyor : ))))

İnfrered teknolojisi çok süper bişey. geceyi gündüz yapıyor. biraz renklerde değişiklik oluşsada görmek istediğin şeyi zifiri karanlıkta bile çok net görüyosun. kaldıki plaka zaten infraredi görünce parlıyor.

Konuyu dağıtıyorsam konu sahibinden özür dilerim ama, iş ceza kesmeye gelince uzay çağı teknolojisi, bense 2 haftadır nefes alamıyorum akşamları, halka bedava dağıttıkları kömür yüzünden. Topunun Allah maydanozunu versin bunların.

Konuyu dağıtıyorsam konu sahibinden özür dilerim ama, iş ceza kesmeye gelince uzay çağı teknolojisi, bense 2 haftadır nefes alamıyorum akşamları, halka bedava dağıttıkları kömür yüzünden. Topunun Allah maydanozunu versin bunların.

konuyu dağıtmıyorsun hocam, devletin vatandaşı yolunacak kaz gibi görüp, güvenliği, kuralları, vs. bahane ederek yaptıgı soyguna çok güzel dikkat çekiyorsun. :alkis::alkis::alkis:

bizzat ewine resimli ceza gönderilmiş birisi olarak yazıorum...
çoğu direğin üzerinde birbirine zıt yonde duran iki kamera vardır arkadaşlar... aynı noktadan ters bakış açılarıyla, 430+430 olmak üzere 860 metre içerisindeki hızınızı ölçer...

1......................'° ! °'......................2
------430 m ------ ! ------- 430m-----

! işareti direk
'° 1. kamera
°' 2. kamera

gps sistemi ile ilk kameranın 430 metre uzaklıkan ilk fotoğrafınız çekilir ve zamanı kaydedilir. ikinci kamera, ilk fotoğraftan 860 metre sonra yani ikinci kamerayı 430 metre geçtikten sonra ikinci resmini çeker ve zamanı kaydeder. basit bir hesapla 860 metre yoldan kaç saniyede geçtiğiniz hesaplanır ve ortalama hızınız saptanır. yani, gördüğünüz kameralar aslında radar değil, mobesedir. hızlı da gitseniz yavaşta gitseniz itinayla resim çeker ve arşivler. her araç için zaman hesaplayarak ortalama hız çıkartır ve aranan bi plakanız varsa yahut hız limitlerinin üzerindeyseniz emniyete bilgi gönderir. bu arada tüm kameralar plaka okuma özelliklidir ve gece görüşlüdür. hiç birinin flaşa ihtiyacı yoktur. ayrıca önde yada arkada plakanız olmazsa da emniyete bilgi gönderir. yani akıllı ve sıkı bir denetim sistemidir. eğer altından hızlı geçerseniz, direği 430 metre geçmeden durup 2 dakika mola vermeniz, ödeyeceğiniz minimum 140 tl cezadan daha iyidir.

ben 32 saniyede (37 de olabilir tam hatırlamıyorum) 860 metre yol yapmışım ve hızım 96 olarak saptanmış... hız sınırı da 70miş... sistem de acımamış vicdansız 290 lira göndermiş... resmini de göndermiş... bide polis amcalar altına uyarı yazmışlar sis farları yanıyo die...

Durup bekleme :) Güzel bir çözüm acaba gerçekten işe yararmı?

ankara'daki trafik şubede çalışan abilerimin söylediğine göre kameraya 20 metre kala algılamaya başlıyorlarmış

Geri