Ambulansa Nasil Yol Verilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan arsivci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
gerektiğince kendi ve diğer araçlarında can-mal güvenliğini tehlikeye atmadan yavaşça panik yapmadan şerit değiştirmektir.zaten ambulanslarında diğer araçların can-mal güvenliğini tehlikeye atacak davranışlarda bulunmaması gerek.ama bazı ambulanslar yapıyor malesef.bide arkaya takılma olayı var.herkes en soldan ambulansa takılır konya yolunda çok kez şahit oldum bu uyanıklar orta şeridi boşalttığı içn ben ambulansı geneldese sağlamak üzere olurum:)selektör yaparımkii önüme geçsin.çünkü benim gittiğim şerit daha sakin...

:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

hmmm eminmisiniz böyle olduguna?

almanyadaki durum söyle...
ambulans sesi duyarsan önce nerden geldigini anlayacaksin. örnegin kavsaktaysan yan taraftan geliyorsa durup,yol vereceksin...

ama arkandan geliyorsa durum söyle...

sagdakiler saga kaciyor, soldakiler sola kaciyor. ortadaki bosluktan ambulans ilerliyor. burda böyle yapiliyor ve herkes buna uyuyor...

yolun durumuna göre dedigin sekil de uygun, yeterki herkes aynı şeyi düsünsün.çünkü ambulans her zaman sol seritten gelmiyor, ortadan da geliyor, en sagdan da...

yolundurumu trafiğin yoğunluğu daha önemli bence bu aşamada

önemlı bı konu paylasım ıcın tesekkurler

Çok teşekkürler paylaşım için ben hiç bilmiyodum valla ne yalan söyliyim ... :o

faithless1905' Alıntı:
zannetmiyorum bunu bilenlerin olduğunu ama ben eğer sağdaysam dururum.Soldaysamda birşekilde sağa girer yawaşlarım arkamdaki de yawaşlasın diye
:good: bende aynısını yapıyorum

ambulans içinde bi kaç kötü anım var hatırlamak istemedigim

askerde ambulans şöförüydüm hasta yaralı ve hamile bayan dahil bir çok acil taşıdım 160 km yol gidersim sürekli hastane okadar mesafedeydi
şahre girince silen açabiliyodum bigün biri yol vermedi bende iki aracın arasından geçtim hızla ve adamın aynası patladı hastaneye kadar arkamdan geldi polismiş sözde sen neyapıyon dedi ne dedim aynamızı kırdın dedi sus dedim arka kapıyı bi açtım yaralıyı görün asker aga allah yardımcınız olsun dedi gitti adam polis ama ambulansa yol vermesini bilmiyo sivil ben nebileyim polisin madem öyle aç yolu.
o yüzden ambulans görünce kaldırımda olsa çıkar yol veririm
hatta mümkünse trafigin akışını saglamak için bişiyler yaparım

teşekkürler !! gerçekten önemli 1 ayrıntı. :good:
ayrıca 1 arkadaşta çok doğru söylemiş CAN KURTARMAK BEKLEMEZ !!!!

Geri