Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
bugün markete gittim yeni sedan sport dizel bir arabanın yanına park ettim.o sırada bişey dikkatimi çekti.Diğer araçla benim aracın boyları posları yere yakınlığı uzaklığı herşey aynı. alçaltılmış şasi nedir acaba?fark nedir bir türlü anlayamadım?
bunu bende cok merak ediyorum doğrusu ben alırken 18 ,nç jant paketiyle sipariş vermiştim + olaral alçaltılmış spor şasi yazıyordu araç geldi lastikler 18 inç tamam sorun yok ama diğer astralardanda hiç bi farkı yok hatta servisde ustaya sordum usta ne düşünüyorsun bu hususta dedim o kalktı bana senin araç flexride mıdır nedir sende ondan yok seninki olmaz dedi baktım anlaşamıcaz he usta dedim ayrıldım bilgisi olan varsa bari burdan aydınlatsın bizi
Biz İstanbul buluşmalarımızda rutin olarak bu konuyu konuşuruz.
Hatta bir keresinde bir adet 1.3, bir adet 1.4T, bir adet 1.6T ve bir adet 1.6 115'den aynı anda ölçü almışlığımız bile var. (Hepsi stok/yaysız/vb.) general__p
Yanlış hatırlamıyorsam 1.3 Astralar diğer modellere göre yere 1-1.5 cm civarında daha yakın, diğerlerinin arasında ise mezuranın ölçebileceği bir farklılık yok.
Alçaltılmış şasi diye bahsettiğimiz olayda bu 1.5 cm galiba.
yanımda metre olsa ölçecektim.ama gerçekten hiçbir fark yok.opelin yine laf kalabalığına benziyor bu "alçaltılmış spor şasi".arabaya şişman biri binince otomatikmen alçaltılmış spor şasi oluyor zaten araba
Yani bende size astra dan ornek vereyim ama astra j değil H
Simdi astra h da 4 adet suspansiyon vardı .
1. Kötü yol paketi ( bunda araçlar leylek gibi TR de bu paket var genelde )
2. Normal paket (Avrupa da satılıyor )
3. Alcaltilmis Spor sase (15mm alçak )
4. IDS+ tada CDC denen suspansiyon
Genel de tüm almanlarda alcaltilmis sase 15-25 mm arası alçak oluyor . Suan ki aldığım yeni araçta alcaltilmis spor sase ve 20 mm alcak ...
yanımda metre olsa ölçecektim.ama gerçekten hiçbir fark yok.opelin yine laf kalabalığına benziyor bu "alçaltılmış spor şasi".arabaya şişman biri binince otomatikmen alçaltılmış spor şasi oluyor zaten araba
bugün benimde dikkatimi çekti arkadaşta sedan edition var benimkisi ise hb dizel sport bariz benimki daha alçak. alçaklığın vermiş olduğu bazı dez avantajlar olsa da avantajlarıda var tabi.ilk göze çarpanı görünüm zenginliği bence
1.3lerin yere yakın olması bence tamamen aerodinamik gibi geliyor.Daha alçak daha iyi yol tutuşu rüzgarı daha iyi yarması vs vs gibi motor 1.3 olduğu için rahatlatmak açısından olabilir.Ama opelin yalanı değil diğer firmalardada var kiada yada skodada görmüştüm.