akü ile ilgili

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kobay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kobay

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhabalar!
aracım stop halinde iken teybi kaç saat açık tutabilirim?akü bitme riski nasıldır?yarın grup olarak pikniğe gideceğiz,müzik vb. dinlemenin yolu nedir?

Arada bir aracınızı çalıştırmanızı öneririm.Yeni nesil araçlarda buna önlem olarak "ECO MODE" sistemi var.Ama aracınızda yok sanıyorum.15-20 dk da bir 30sn-1dk arasında çalıştırıp kapatın.Sorun olmayacağını düşünüyorum...

yetersiz.

15-20 dk da 1dk. çalıştırmak zahmetli,alternatif yol öneriniz varmı?yinede teşekkür ederim kardeş.

15-20 dk da 1dk. çalıştırmak zahmetli,alternatif yol öneriniz varmı?yinede teşekkür ederim kardeş.

Hani ben şimdi size öneride bulundum tabii biraz uzun yazmışım çalıştırma sürecini :) Ben genelde arabada yaşarım.Saatlerce çalıştırmadan dinlediğimi bilirim.Benim aracıma birşey olmadı.Yarın sizin akünüz biterse kullağımı çınlatmayın diye çıtayı yüksek tuttum :)

Aracımda şarj dinamosunda sorun çıktı.En yakın sanayi 80 km.Akü şarj olmadığı için yola çıkmayı göze alamadım.Yolda kalırsam meselesi.Akü yeni olduğu için aküye de güvenerek,riskide göze alarak yola devam dedim.Tam sanayiye girdim.Sonra akü bitti.Diyeceğim şu ki akünüz iyiyse bir şey olmaz.

akünün bitme riskini anlatayım. Bir gün Giresunun bir dağına gittik kış vakti.Aracımızda ısuzu pikap.Epey ıssız bi yere aracı çektik bi kaç km yukarda bi yerleşim yeri var ama kışın kimse durmadığından kimse gelip geçmezdi.Araçta ısuzu olunca karda çıkabildiğimiz kadar çıktık.Mangalamızı kurduk ateşimizi yaktık teybimizide açtık.Aradan bi yarım saat civarı geçti yukardan bi araç geldi geçerkende bize gençler dikkatli olun yukarıda bi yere ayı inmiş açlıktan felan deyip geçti gitti.Tabi biz korktuk biraz ama mangalıda yarıda kesemezdik.Neyse aradan biraz daha zaman geçti birinin aklına akü geldi.Dedik işte biraz aracı çalıştıralım.Biri geçti kontağa bastı marşa ne motor dünüyor çıt yok...Herkez elindeki nevaleyi bıraktı donduk kaldık...Yerlerde kar buz aracı nasıl çalıştıracağız kimsede gelip geçmez telefon çekmiyo ozamanda...Sonra o korku ve telaşla nevaleleri bıraktık orda aracı 5 kişi burnunu aşağı gelecek şekilde yokuş aşağı çevirdik biraz meğilde aracı saldık vurdurmaya çalışıyoz.Tam debriyajdan ayağı çekiyoz arka teker basmıyor yere kayıyo araç çalışmıyo.Yarım saat araba ittik yok arabanın teker yere tutunmuyo kayıyo.Korkudan kaç km ittiğimizi bilmiyoruz.Ama nereye geldiyse teker araç aldı en sonda.Ömrümüzün 18-20 yılı film şeridi gibi gözümüzün önünden geçti diyebilirim :D bi hafta önce aldığımız mangalıda orda bıraktık daha açmadığımız içmediğimiz kolalarda orda kaldı kimse o gün hakkında bişi hatırlamıyor :D

Otomatik vitesli aracı olanlara böyle teyp dinleme vs hiç tavsiye etmem kalırsınız dım dızlak :)

Benim aracım da sadece 30 dakika içinde canına okudu akünün arabayı temizlerken açık bıraktım bırakan sen misin? elimde patladı... Allah dan kapı önünde idi arkadaşı aradım takviye ile çalıştırdım. Sürekli takviye kablosu araç içinde durur. Malum otomatik şapa oturma an meselesi :)

Otomatik vitesli aracı olanlara böyle teyp dinleme vs hiç tavsiye etmem kalırsınız dım dızlak :)

Benim aracım da sadece 30 dakika içinde canına okudu akünün arabayı temizlerken açık bıraktım bırakan sen misin? elimde patladı... Allah dan kapı önünde idi arkadaşı aradım takviye ile çalıştırdım. Sürekli takviye kablosu araç içinde durur. Malum otomatik şapa oturma an meselesi :)

otomatik araç ile akünün bağlantısı nedir abi ? otomatik şanzuman elektrik mi tüketiyor?

otomatik araç ile akünün bağlantısı nedir abi ? otomatik şanzuman elektrik mi tüketiyor?

Düz vites olsa bir şekilde vurdurur çalıştırırsın ama otomatik ise ahanda şapa oturdun demektir :D vurduramazsın sonra bir hayır sever ara dur ama akü kablon varsa tabi yoksa iki hayır sever ararsın hehe

merhabalar!
aracım stop halinde iken teybi kaç saat açık tutabilirim?akü bitme riski nasıldır?yarın grup olarak pikniğe gideceğiz,müzik vb. dinlemenin yolu nedir?
madem arabayı çalıştırmak zahmetli geliyor :rolleyes:
pilli radyolar var valla o biçim çalıyor :)

Geri