air bag'ler hangi durumlarda aktif

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan extreme1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bilgi paylaşımı için teşekkürler, yazılarınızdan anladığım kadarıyla bu konularda belli bir bilgi birikimine sahipsiniz. birde duran aracın ön hava yastıkları açılırmı bu konuda bilginiz veya düşünceniz varmı ? Yan hava yastıklarını hiç sormuyorum
ben açılmaz diyorumm

varya para olcak hurdalıkta arkadan kazalı bi aracın üzerinde deneyeceksin bunu duran araba açılıyo mu açılmıyo mu kesin çözüm olur herhalde

tansu usta dediki araç kapılarının içindeki naylon sayesinde yan hava yastıkları çalışıyor.ben aracıma film yaptırdım ve kapı içlerindeki o nalon tabakayı mecburen deldik kestik çünkü cam motorları ve kaploları serbest bıtrakmak için.şimdi soruyorum benim yan hava yastıkları çalışmayacak mı?

tansu usta dediki araç kapılarının içindeki naylon sayesinde yan hava yastıkları çalışıyor.ben aracıma film yaptırdım ve kapı içlerindeki o nalon tabakayı mecburen deldik kestik çünkü cam motorları ve kaploları serbest bıtrakmak için.şimdi soruyorum benim yan hava yastıkları çalışmayacak mı?
şimdi sanırım iyi okumamışsınız yazdıkalrımı ben delik veya kesik için bişi demedim o parça olmaz ise diye yazdımm, belki de basınç kaybı yüzünden kaza anında açılmayabilirr .

pekii allah korusun kaza yaptınız emniyet kemeri bağlı değill şikayet edin opel türkiyeden saha mühendisi gelecek ve size şu cevabı verecek emmniyet kemeri bağlı olmadığı için açılmaz vede şunu ekleyecek iyikide açılmamışş kötü sonuçlar ortaya çıkabilirdi diyecekk.

hava yastığının açılması için emniyet kemerinin takılması ve hareket etmesi gerekli değil bunun aksini ispatlayan olursa ben bu bu foruma birdaha girmem.
az önce kocaeli yetkili servis (Opel Ek-can) müdürünü (Tamer bey) aradım ondanda teyit aldım. Not: Tansu Ustanın dediği gibi ön tarafta sensör yokmuş.
tamer beye telefon açın sorun kaza yapsamm emmniyet kemerim takılı değill ama aırbag ler açılmadı şikayet söz konusu olduğunda size nasıl cevap verecek birde bunu sorunn kendisine .

ya arkadaslar bütün ustalar tánsu ustanin dedigini diyor,emniyet kemeri takili degilken airbaglar acilmaz,diyorumki kaza yaptim acilmadi,butün ustalara sordum emniyet kemerin takili degilmis onun icin acilmadigini söylüyor vee lazim olan parcalari alirken sordugum opel yetkilileri tansu ustanin anlattigi seyleri anlattilar(emnyet kemeri takiliyken beynin algiladigini falan)

karkadaşlar dün şirket aracıyla kaza yaptım ışıklarda arkadan çarptım araç vw bora on hava yastıkları açıldı moralim çok bozuk allahtan kasko var dı emniyet kemeri takılı değildi ya hızlıda çarpmadım ama oldu birkere araç abs deyreye girdi ama olmadı bu arada hava yastığı kolumu yaktı yani resmen o çuhası surttu deriye yaktı

karkadaşlar dün şirket aracıyla kaza yaptım ışıklarda arkadan çarptım araç vw bora on hava yastıkları açıldı moralim çok bozuk allahtan kasko var dı emniyet kemeri takılı değildi ya hızlıda çarpmadım ama oldu birkere araç abs deyreye girdi ama olmadı bu arada hava yastığı kolumu yaktı yani resmen o çuhası surttu deriye yaktı

öncelikle geçmişolsun, sayın ustalar bu durumu nasıl açıklayacalar

kimse alınmasın gücenmesin arkadaşlar, bu forumun amacı öncelikle bilgilerimizi paylaşarak birbirimize yardımcı olmaktır. birbirinize kırıcı laflar edipte boş yere gerilmeyin inat etmenin hiçbir anlamı yok. hava yastığı açılması bazı modeller hariç emniyet kemeri takılmaksızında açılabilir, opellerde açılanda var açılmayan modellerde var örneğin benim aracımda açılır ama yeni modeller açılmıyor sanırım.

Geri