ABS limi ABS sizmi???

Al Paciona

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar kendi aramızda ufak bir fikir ve tecrübe anketi yapalım istedim. Bu ABS nin ben halen çok faydalı bir mekanzma olduğuna kanaat getirmş değilim. Bu sabah yine hafif ıslak bir zeminden geçtikten sonra öndeki araçla mesafem normal olmasına rağmen frene basınca abs devreye girdi ve neredeyse (Allah korusun) vuracaktım arkadan. ve hızımız yaklaşık 45-50 km idi. yani abs çalışınca yavaşlama eğilimindeki araç birden normal frensizmiş gibi gidiyor. valllahi tırsar oldum bu abs den.

Bana göre fren mesafesini uzatıyor. abs olmayan bir araç abs li araçtan daha kısa mesafede durabiliyor. tek avantajı direksiyon hakimiyetini kaybetmiyorsun. ama iyide manevra yapacak mesafe ve alanın yoksa direksiyon hakimiyetin olsa nolacakki???

Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda???

beni bir çok kez kazadan kurtardı abs son anda direksiyonu cevirmekle öarpışmadan kurtuldum. ama bununla birlikte dediğin gibi ıslak zeminde abs devreye girince en son kazamıda öyle yaptım. ama abs olması şart. ıslak zemin lastiği kullanmak gerek ıslak yolda karda kar lastiği şart abs için biri eksik olunca olmuyor işte..

abssiz iyidir:Deskiden absmi varmıs;:D

manevra yapacak takip mesafesinden takip edeceksiniz, kurallara uymadığınız durumda ne kadar elektronik sistem olursa olsun yapabileceğiniz bir şey yok...

umut kardeşim 'e katılıyorum..
ama şuda bir gerçek...
abs güvenliği ıspatlanmış bir fren sistemi...
fark , olay anında farkediliyor...

bilmiyorum ama istanbulda ne kadar magirus varsa hepsının abssı devre dışı :) söförlere soruyorum neden devre dışı bırakıyorsunuz dıye arabayı kaydırıyo diyolar...

manevra yapacak takip mesafesinden takip edeceksiniz, kurallara uymadığınız durumda ne kadar elektronik sistem olursa olsun yapabileceğiniz bir şey yok...
Aslında bende bundan bahsediyorum, olması gereken takip mesafesinde seyrederken; örneğin önde şahin taksi gidiyor, 20 m. mesafe varken zınk diye duruveriyor adam, arkasından durmak için biz abs liler yırtınıyoruz, here zemin nemli birazda rampa aşağı ise yandık allah muhafaza.

Bizim yollarımız malum emniyet şeridi yada kaçış alanı olmadığı için manevra kabiliyeti bazen işe yaramıyor.

Abs beni de birçok kez kazadan kurtardı ama geçenlerde ışıkta hafif bir ıslak zemine denk geldiğim için çok yavaş hızda yaklaşık 30-40 km hızla duramadım ve önümdeki araca dokundurdum.Sonuç olarak bence abs yüksek hızlarda çok faydalı bir sistem.

Osman ise yaramadığını düşünüp abs beynini satmış bence gereksiz yağmurda iyide kuruda abs gerekmez

yüksek hhızlarla yapılması muhtemel çarpışmalardan kaçınmak için düşünülmüş

zaten normal frenle de kızaklamaya başlayınca arabada hafif bir hızlanma hissedilir kaygan zeminde.

Geri