Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
abi kimler baktı yapamadı araştırmalarıma göre zavolinin beyni çok fazla kalibrasyon gördükten sonra yeni ayarlamaya gelmio kabul etmiyor gibi birşey ve silinmiyorda beyin. eski kalibrasyonların kalıntılarımı ne kalıyormuş. saçma sapan bişey yani. beyin değişimi gerekiyormuş güya. onada para vermektense sistemi yenilerim daha iyi. ama oraya da bi uğrarım hem bakımı da geldi zaten
daha önceden geçmiyordu, sanırım benim hatam oldu, lpg aldığım yeri değiştirdim, umarım tekrar kalibrasyon ayarı ile çözülür, eve yakın diye ordan alıyordum fakat birdahada ordan almam töbee, arabadan olmak istemiyorum...
Kalibrasyondan önce aracınıza iyi bilinen bir istasyondan yakıt alın, LPG filtrelerini yeniletin. Bir de aracınızın Hararet göstergesini takip edin, ( eski çalışma sıcaklıklarında duruyor mu? ) Termostatınız arızalanmışsada aynı problemi yaşarsınız..
daha önceden geçmiyordu, sanırım benim hatam oldu, lpg aldığım yeri değiştirdim, umarım tekrar kalibrasyon ayarı ile çözülür, eve yakın diye ordan alıyordum fakat birdahada ordan almam töbee, arabadan olmak istemiyorum...
bugün halloldu sorunum ancak gidebildim, belki hala gidemezdim ama göstergedeki vanaya benzeyen şey yandı, gittim memeler kontrol edildi, sorun basınç ayarındanmış, basınç ayarlanıp tekrar kalibrasyon atıldı ve şimdi sorunsuz. Maşallah diyeyimde nazarım değmesin
bu benzine geçme olayını tam depo doluyken de yapıyor mu , yoksa gaz tek dişte felan mı yapıyor..
eğer tam depoda yapmayıpta tek dişte yapıyorsa normal.. çünkü depodaki gaz basıncı azaldığı için, sende gaza fazla yüklendiğin için gaz yetiştiremeyip benzine geçebiliyor..
__________________ BEKTAŞ BÜTÜN
ANKARA