3.Viteste Kalkış

debriyajın kaçırıyor olabilir.anlamak için düz yolda birinci vitese tak gaz vermeden ayağını yavaş yavaş debriyajdan çek araç stop etmiyorsa balatan kaçırıyordur.
Doğal birşey yavaş yavaş kaldırınca araba rolantide olduğundan deviri gitmeye başlar. 0 km araca yapın o bile gitmeye başlar.

Doğal birşey yavaş yavaş kaldırınca araba rolantide olduğundan deviri gitmeye başlar. 0 km araca yapın o bile gitmeye başlar.

onunda kolayı var şöyle yaparız.düz yolda takarız beşinci vitesi el frenini çekeriz.arabaya 1000-2000 devir arası gaz veririz ayağımızı debriyajdan çekeriz eğer araç istop ederse normaldir.ama araç istop etmezse debriyaj kaçırıyor demektir.sanırım bu daha açıklayıcı oldu.

1.3 astra için bu olay mümkün değil 1 de bile kalkamdığı için:)

onunda kolayı var şöyle yaparız.düz yolda takarız beşinci vitesi el frenini çekeriz.arabaya 1000-2000 devir arası gaz veririz ayağımızı debriyajdan çekeriz eğer araç istop ederse normaldir.ama araç istop etmezse debriyaj kaçırıyor demektir.sanırım bu daha açıklayıcı oldu.

evet abi dediğine katılıyorum ... en basit örneklerden birtanesi de bitip bitmediğini viteslerde hıza bak önceden kaç yapıyordu belli devirde şimdi kaç yapıyor...ayrıca eski magruis leri bileneniz vardır ben çok gördüm adam 2 yle 3 le normal rampada kalktığını ...otobüslerde düzde 2 le kalkıyor genelde...ama hiç iyi birşey değil balatayı yakma oranınız çok yüksek ....saygılar...

Düz yolda 3.vitese takıp el frenini çektim gaz verdim araba stop etti. Bilgiler için herkese teşekkürler. (Fakat emp. arkdaşın dediği gibi düz yolda 1.viteste gaz vermeden bile kalkış yapılabiliyor.Buda normal bir durum sanırım )

baskı balatanı göster derim...

Forumda bazı arkadaşlar baskı balatayı test için ; üçüncü viteste 30.000 devirde 100 km/h yapıyorsa sağlamdır diyorlar. Bu gün denedim 3. viteste 30.000 devirde en fazla 65-75 km/h arası yapıyor. Merak ettim acaba 3.viteste 30.000 devirde 100 km/h yapan arkadaşlar var mı ?

yapmaz imkansız. ben 3. viteste 5000 civarı 110 gördüğümü hatırlıyorum. 1.4 astra nb ile

Forumu epeyce bir dolaştım... 3000 devirde düz yolda 5. viteste 110 veya 125 km/h hıza çıktıklarını söyleyen arkadaşlar var. Özellikle vectracılar böyle söylüyor. Corsa b veya c lerde de bu hızı gören arkadaşlar var mı ? ben en fazla 3000 devirde 100 km/h kadar çıkabiliyorum. Benim balata da bir sorun mu var acaba.
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=25242&highlight=debriyaj

ben ekonomik kullanımda (yani normal vites geçişleri yaptığımda 2500-3500 arası diyim) 5.vitese geçip 3000 devire geldiğimde hız 90 km/s oluyo düz yolda
1.2 80 hp

Geri