3.Viteste Kalkış

mehmetavci

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Bugün yanlışlıkla düz yolda durakladıktan sonra 3.viteste kalkış yapmışım.Araba biraz zorlandı ama sonuçta kalktı. Sonra 3.Viteste arabanın kalkış yapmayacağını motorun stop edeceğini düşündüm.Bir daha denedim bir daha kalktı. Arabanın düz yolda 3.visteste kalkış yapabilmesi mümkün mü? yoksa benim debriyajda bir soru mu var. (debriyaja basınca arı vızıltısı gibi bi ses geliyodu)

Bugün yanlışlıkla düz yolda durakladıktan sonra 3.viteste kalkış yapmışım.Araba biraz zorlandı ama sonuçta kalktı. Sonra 3.Viteste arabanın kalkış yapmayacağını motorun stop edeceğini düşündüm.Bir daha denedim bir daha kalktı. Arabanın düz yolda 3.visteste kalkış yapabilmesi mümkün mü? yoksa benim debriyajda bir soru mu var. (debriyaja basınca arı vızıltısı gibi bi ses geliyodu)

istiyorsan ben 5. viteste kaldırırım.. Ama arabanın ciğeri sökülür 3. viteste gazı biraz fazla verip debriyajı yavaş bırakırsan kalkar zararı varmıdır? evet vardır: debriyaja baskıya zararı vardır sibopları eğebilirsin. yakıtı fazla yakar. motor ömrü azalır.....

Evet mümkün. Bırak opeli hacı muratta bile 3. viteste kalktım. Hem de acemi olduğum dönemlerde, daha ehliyetim bile yoktu. Bilerek ve isteyerek 3. viteste kalkmıştım. :) Eyüp Bey'in dediği gibi 5. vitestede kalkılır ama sanırım sağlıklı bir iş değil.

Birde istemeden yanlışlık sonucu yine ehliyetimin olmadığı, acemi dönemlerimde ford kamyonet ile kalkmıştım. Araba bir anda öyle ivmelendiki bir gariplik olduğunu yanımda oturan eniştemde farketti. Vitese bir baktık ki 3. vites.

Araba çok çabuk ivmeleniyor ama baskı balata elbette çok daha fazla aşınıyordur.

Bende balata bitmiş sandım... teşekkürler bilgiler için...
Debriyaja basınca çıkan arı vızıltısı gibi ses hakkında bir düşünceniz varmı ? Debriyajdan ayağımı çekince ses yok oluyor.

Ben de ehil değilim ama bu ses 3. viteste kalkma olayından sonra mı peydah oldu? Bu çok net anlaşılmıyor mesajınızdan. Sanırım bunu açık belirtirseniz daha isabetli yanıtlar verebilecektir arkadaşlar.

Hayır arabayı 1 ay önce aldım. Aldığımdan beri var... çok hafif bile dokunsam aynı vızırtıyı yapıyor.

acemiliğimde 1. vites yerine hep 3te kalkıyordum. servise gittim 1. vites gaz yemiyor diye ustanın gülmesini hala unutamam:)

debriyajın kaçırıyor olabilir.anlamak için düz yolda birinci vitese tak gaz vermeden ayağını yavaş yavaş debriyajdan çek araç stop etmiyorsa balatan kaçırıyordur.

debriyajın kaçırıyor olabilir.anlamak için düz yolda birinci vitese tak gaz vermeden ayağını yavaş yavaş debriyajdan çek araç stop etmiyorsa balatan kaçırıyordur.

iyi fikir...deneyeceğim teşekkürler

Geri