Bire bir bu arabayı kullanan biri olarak (sadece sedanını) bazı bilgiler aktarabilirim. Öncelikle şanzıman easytronic mantığına sahip değil, yani easytoronic değil. Tam otomatik bir şanzıman ve manuel vites değişimine izin veriyor ayrıca. Vergisi ise evet, 1600 motorlu bir aractan bayağı yüksek ama bunun senin için önemli olup olmadıgına bakar. Tüketimi ise bence harika, az önce yine bilgisayardan baktığımda 9.2lt/100km gösteriyordu . 1.6 sı da yakacak 8.5lt. Çok değer mi düşünmeye ? Bence değmez, çünkü onun yanında bastığın zaman giden bir güç var ayağının altında. Eğer otomatik karakterine göre makul kullanırsan arabayı, hic bir zaman cok yakmaz. Tabii performanslı kullanıyorsan en az 10.5 lt olur sehiricinde... Şehirdışında ise, 6.5 lt civarı yakıyor. 6'ya dusurebilmek icin cok sabırlı olmak gerekiyor, ilk yıllar denemiştim, bir daha da denemedim. Normal kullanımda 6.5lt, performanslı kullanımda da 7.5 civarı yakarsın uzun yolda. Şöyle ki; Ankaradan istanbul kartala 3 saat 15 dakikada gelmiştim ve yaklasık 45 dk boyunca 180-190 km ile sabit gitmiştim. Bu da 4000 devir civarına tekabül ediyor. Yani gayet sessiz ve sakin bir şekilde hızlı yol alabiliyorsun. Sonucta da 7.5 lt yakmıstı. Bence 100 km başına verdigim bir litre fazlaya kesinlikle değer.
Gelelim motora, her parçası bulunuyor, hiç sıkıntı çekmedim. Motor da sorunlu değil...
Şanzıman ise, her otomatik gibi, eğer sorun olursa pahalıya mal olabilir ve parça bekleme durumu sadece şanzıman icin gecerli olabilir. Şanzıman biraz konfor ağırlıklı tasarlanmış. Bir dsg şanzıman gibi agresif karakteri yok tabi ama gayet iş goruyor
Simdilik aklıma gelenler bunlar, baska sorular olursa yardımcı olabilirim
Gelelim motora, her parçası bulunuyor, hiç sıkıntı çekmedim. Motor da sorunlu değil...
Şanzıman ise, her otomatik gibi, eğer sorun olursa pahalıya mal olabilir ve parça bekleme durumu sadece şanzıman icin gecerli olabilir. Şanzıman biraz konfor ağırlıklı tasarlanmış. Bir dsg şanzıman gibi agresif karakteri yok tabi ama gayet iş goruyor
Simdilik aklıma gelenler bunlar, baska sorular olursa yardımcı olabilirim