2012 corsa 1.4 motor manuel yakıt sarfiyatı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emremy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

emremy

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar,
2012 model yeni bir Corsa düşünüyorum ancak benzinli 1.2 ya da 1.4 arasında kararsız kaldım. Araştırmalarıma göre Corsa kullanıcıları büyük oranda katalog değerlerine ulaşamıyorlar.

Makul ve sakin kullanımlarda (maksimum özenle) 1.4 motor kullanan var mı? varsa yakıt değerleri nedir, kaç litredir? (şehir içi, şehir dışı) Yol bilgisayarı kesin doğru bilgi veriyor mu?

yardımcı olursanız memnun olurum. Teşekkürler!

1.6 motor şehir dışı 6 lt, şehir içi 8 - 8,5 litre benzin tüketimi var. Araç 98 model 148.000 km'de.

1.4 manuel benzinli aracı aldım. Yakıt ile ilgili net bir bilgiye ulaşamasam da ben bilgi vermek istedim. Aracım şu anda 500 km'de ve bunun ilk 188 km'si tamamen şehir içinde gidilmiş olup, şehir içi 100 litrede ortalama yakıt, 7,2 litredir. (depo doldurarak hesaplama ile) yol bilgisayarı ise 7.5 civarı göstermişti. 300 km'de şehir dışında yaptım 4 kişi ağırlıkla, ortalama 5,5 lt. yaktı. Bu değerler, yeni araç olmasına göre tahmin ettiğimden çok daha iyi.

Son düzenleme:
slm emre acaba arabanın su an kı yakıt sarfiyatı ne alemde bendede 2012 1.4 manuel var. ben daha yenı aldım o yuzden merak edıyorum. durumu bende senın gıbı tam arastıramadan aldım çunkı.

Aracı hala kullanıyorum. Klasik değişkenler malum, kullanıcı davranışları falan ama dış etkenleri de düşündüğümüz zaman ortalaması gayet iyi. Geçen 1 yılda şehir içi ve dışı ortalaması 6.3 litre olmuş. genel olarak şehir içi 6,5-7,5 arası, şehir dışı da 5,0-5,7 arası yakıyor. Şu sıralar şehir içinde 7'nin altına düşmüyor ama lastiklerin aşınması, aracın yağ-filtre bakım durumu, hava şartları yağmurlu, nemli havalar falan gözle görülür fark ettiriyor. yazın da tabi ki sıcak dönemde klima kullanımı fark ettiriyor.
Aracı genelde şehir içerinde Antalya'da kullanıyorum. Kırmızı ışığı görünce bodozlama gazlamam, vitesi boşa atarak 2,5 km yol gittiğim yerler var. Kalkışlarda hızlanma aşamasında çok acele etmem. Gaz fren, tampona yapışma huylarım yoktur. Mümkün mertebede az yaktırmaya çalışırım. araçta 3-4 kişi olsa bile çok fark etmiyor. Kullanıcı davranışları çok etkili bu durumda. Corsa 1.4 motorunun performansı ve yakıt aralığı çok iyi. 100 beygir motor, 1,2 motorlara göre çok daha performanslı ve yakıt olarak da onlardan fazla yakmıyor.
Hayırlı olsun derim. Beklentiler değişir ama iyi tercih olmuş.

Daha tam olarak full depo benzin alıp 100 km ortalaması yapmak için fırsatım olmadı( maddi):) ama arabamla biribirimize ısındık onu hissediyorum sevdirdi bana kendisini. ilk almış olduğum 50tl benzinle yaklaşık 130-140 km şehir içi yol yaptım ortalama 0,35-0,37 kr. tekabul eddiyo. dediğin gibi boşa atmalar kırmızıda sıkıştırıp kalkmalar vb. yapmamak şartı ile. yakıt konusunda bende tatminkar olucam gibi görünüyo. tek sıkıntı kronik corsa d problemlerinden kapı ve arka süspansiyon sesi. onlar içinde forumda bi takım çözümlerden bahsediliyo onları bi denicem kesilmezsede kısmet yapcak birsey yok. her güzelin bi kusuru olur nede olsa diye kendimi tatmin ederim artık.:)

Kapı içi sesi ve süspansiyon sesi sorunu var evet ama ne ölçüde olduğu da önemli .. benim arabada kapı içlerinde çok küçük de olsa tıkırtı geliyordu. Onu kapı içlerindeki damağın çember bölümüne elektrik bandı sararak hallettiler. Süspansiyon konusunda da daha bir kaç aydır ses duymaya başladım. Bu ses de kasislerden geçerken falan özellikle 3-5 kişi varken bir "plastik sürtmesi gıcırtıcısı" boyutunda oluyor. Bir takoz vurması gibi ya da tok sesler değil. Bunun için sanırım Süspansiyon yataklarındaki lastiklerin yağlanması gerekiyormuş ama ben o işe girmedim. Bir tamirci bana geçici olur bu ses tozdan çamurdan falan olmuştur dedi. Bakalım farklı bir çözümü bulursan buradan yazarsın artık. Aracın Enjoy ise ki enjoydur zaten 1.4 olduğuna göre, yol bilgisayarı sana gerçek yakıt değerlerini verir. Hatta hatası olmaz esasında, belirli bir aralıkta kaç litre benzin yaktığını falan da veriyo hatta gizli menülerde depoda kalan benzini falan da görebiliyorsun. Gizli menü de 13 farklı değer var hepsini bilmiyorum ama forumlarda bulabilirsin. silecekte yer alan sıfırlama düğmesine hızlı bir şekilde 3 defa basıp sonra 4.yü uzun basarsan (10 saniye) gizli menüye geçer.

Geri