Enflasyon sepetinde neden saç tarağı ve kaş aldırma ücreti (evet kaş aldırma) var da benzin yok... ? Tarak istiyorsan 1 liraya çin malı dolu. Bu sepette olmazsa olmaz ama değilmi pardon... Bu hükümet zamanında sepete neler eklendi neler çıkarıldı acaba... ? Nasıl göz boyandı ? Sıcak para nedir ? Ne işe yarar ? Banka nedir, ne işe yarar ? Özel banka sadece kar edip istihdam sağlayıp vergimi öder yoksa para arzına etkisi varmıdır ? Tekel piyasası nasıl bir yapıdır, nasıl zarar eder ? Sıfır atmak itibari değer kazandırmak mıdır ? Dövizdeki hızlı düşüş iyiyemi işarettir, yoksa ihracatçıyı zararamı sokar, direk iskonto anlamınamı gelir ? GSUH'a etkisi nedir ? GSMH'da ihracatın payı ne alemde ? Lüks mal nedir ? Hesaplarda reelmi nominal mi değer kullanılıyor ? Olağanüstü hallerde koyulan vergiyi geri almamak hangi yıllardan kalma teoridir ? Liberalizm nedir ? Devletin küçülmesine zemin hazırmıdır ?
Neyse boşverelim ülke böyle kalkınmaz nasılsa daha önemli konular var, daha yaratacak çok sahte gündem var, yök'le didişelim, başörtüsünü pişirip pişirip sürelim, taslakla anayasa oluşturalım, cumhurbaşkanlığıyla uğraşalım, savcıyı hakimi kıstıralım, para yoksa sağlık için 6 ay bekleyelim, canavar gibi kadrolaşalım... Sahte gündem çok, kontörlü basına da at jetonu yazsın, çizsin...
cüzdanıma baktığımda bende daha çok para görüyorum, ama o fazla paranın sebebini ve götürülerini biliyorum. Ve akşam dönünce fazla paranın yok olduğunu da görüyorum.
Biraz düşünmek lazım...