Yuh Dedim Olay

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ndipi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ndipi

Bölüm Sorumlusu
Yönetici
Moderatör
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar sizinle paylaşmak istedim. Bir arkadaşımız aracına lastik alıyor sonrasında aracının lastik sibop kapaklarının olmadığı anlıyor adamlar arkadaş dört adet kapak veriyorlar ve karşılığında arkadaştan 20 TL alıyorlar. Şahsen ben bu olaya yuh dedim... 20 TL....

Arkadaşlar sizinle paylaşmak istedim. Bir arkadaşımız aracına lastik alıyor sonrasında aracının lastik sibop kapaklarının olmadığı anlıyor adamlar arkadaş dört adet kapak veriyorlar ve karşılığında arkadaştan 20 TL alıyorlar. Şahsen ben bu olaya yuh dedim... 20 TL....

işte böyle çakallar yüzünden Türkiye'de ticaret olmuyor.
Şahsen ben böyle şerefizler yüzünden çok acil olmadığı sürece genelde alacaklarımı yurtdışından kargo dahil bu rakamlara getirtiyorum.
Hemde daha kaliteli malzemeler.

Bu şekilde davranan esnaflar yüzünden gerçek mana da iş yapan adamlar da iş yapamaz duruma geliyor el insaf arkadaş 20 TL bende aldım kar lastiklerine geçince netten 4 adet kapak 3.5 TL adamdan acımadan 20 TL alan bence esnaftan hariç her şeye benzer.

Arkadaşınıza zorla mı vermişler 4 kapağı?

Oradan almasaydı kapakları, bu durumu da açıkca söyleseydi utanmıyor musunuz 2tl lik kapağa 20 tl istemeye deseydi, Benzer 3-5 tepki alan esnaf kendine çeki düzen verir.

Ama kuzu kuzu 4 kapağa 20 tl verenler olursa, esnaf istemeye devam eder.

Bu olay yolda kalmış bir insandan mecbur bıraktırılarak alınan, servis yada çekici ücreti gibi bir şey olsaydı, fırsatçılık, şerefsizlik derdik ama,

4 sipob kapağına 20 tl veren adamın en az satan kadar kabahati var bana göre.

Arkadaşın ilk aracı sormayın neyin ne olduğunun da farkında değil gariban birde o olsa sorun değilde adama bir lastik vermişler sıfır lastik yandan balonlamış ve tekrar gitmiş adama yedek tekeri takıp biz bunun fabrikaya yollarız yenisi gelirse değiştiririz demişler. :D adam şimdi 3 yeni bir eski ve dört sıfır lastik kapağı ile dolanıp duruyor :)

Arkadaşınıza zorla mı vermişler 4 kapağı?

Oradan almasaydı kapakları, bu durumu da açıkca söyleseydi utanmıyor musunuz 2tl lik kapağa 20 tl istemeye deseydi, Benzer 3-5 tepki alan esnaf kendine çeki düzen verir.

Ama kuzu kuzu 4 kapağa 20 tl verenler olursa, esnaf istemeye devam eder.

Bu olay yolda kalmış bir insandan mecbur bıraktırılarak alınan, servis yada çekici ücreti gibi bir şey olsaydı, fırsatçılık, şerefsizlik derdik ama,

4 sipob kapağına 20 tl veren adamın en az satan kadar kabahati var bana göre.

Hasan öyle deme bazen böyle durumlarda insanın basireti bağlanıyor ne kadar akıllı olsanda bir anlık gafletle bu tuzağa düşebiliyor insan.Zaten amaçta o, insanların o anlık dalgınlığından kafa karışıklığından faydalanıp geçirmek.

fatura almak lazım bence. eğer faturası varsa fabrika dönüşünü - kararını beklemek gibi bir durum olamaz mağduriyeti gidermek zorunda tüketici haklarına başvurulması lazım. sıfır lastikde balonlaşma olmaz yenisini verir fabrikanın göndedrdiğide firmada kalır.

Aslında bu konuyu açmamda ki amaç ülkemizde esnafın ne durumda olduğu idi. Vatandaş esnaftan iş yaptırmaya korkar duruma ülkemizde sadece adı esnaf ama dini imanı para olan adamların sayısı da çok fazla.

Ülkemizde sanal alemde arış verişler hızlı bir şekilde tırmanıyor. Bu tırmanışta aslında esnafın işini bir güzel kesiyor. Sebep ? sanal üzerinden aldığın bir ürünü beğenmedin yolla paranı iade etsinler. Garanti süresi içinde bozuldu yolla tamir edilsin gelsin...

Ama işte arkadaşın başına gelen olayda sen sadece dört sibop kapağı için 20 TL alırlar sonra da iş yok diye ağlamaya başlarlar.

Arkadaşın ilk aracı sormayın neyin ne olduğunun da farkında değil gariban birde o olsa sorun değilde adama bir lastik vermişler sıfır lastik yandan balonlamış ve tekrar gitmiş adama yedek tekeri takıp biz bunun fabrikaya yollarız yenisi gelirse değiştiririz demişler. :D adam şimdi 3 yeni bir eski ve dört sıfır lastik kapağı ile dolanıp duruyor :)

Hasan öyle deme bazen böyle durumlarda insanın basireti bağlanıyor ne kadar akıllı olsanda bir anlık gafletle bu tuzağa düşebiliyor insan.Zaten amaçta o, insanların o anlık dalgınlığından kafa karışıklığından faydalanıp geçirmek.

Ne diyim Allah bildiği gibi yapsın, anlamayan insanı kandırıp şerefsizlik yapanlarında bi tarafından çıkar.

Bir söz vardır bilirmisin, insanın günahı boyunu geçince daha bişey olmazmış, olmuyo valla :)

Geri