Yorumsuz!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erentat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aslında bu şekilde düşününce mantıklı ama bizim devletimiz doğayı korumayı değilde cebini korumayı amaçlıyor burda

umarım devlette böyle düşünüyordur zaten diğer türlü mantıklı bir açıklaması yok yapılan işin

umarım devlette böyle düşünüyordur zaten diğer türlü mantıklı bir açıklaması yok yapılan işin

Gerçekten bunu düşünüyorlar mı bilmiyorum ama sorsak bunu bahane ederler %100

Bu adamlar başımızda olduğu sürece daha çok zam görürüz hatta ileride bu yapılan zamları ararız bile. Bu gidişle araba kullanmak benzin almak bu şekilde yaşamak lüksünde lüksü olacak gibi. Gerçektende artık bu ülke kendimizi kahrederek oturup izlenir.:(
Verdikleri oylarla övünenler şimdi mutlu olsun.:alkis:

Bu adamlar başımızda olduğu sürece daha çok zam görürüz hatta ileride bu yapılan zamları ararız bile. Bu gidişle araba kullanmak benzin almak bu şekilde yaşamak lüksünde lüksü olacak gibi. Gerçektende artık bu ülke kendimizi kahrederek oturup izlenir.:(
Aklımdakileri yazmışsınız;)

Bir daha ki seçimlere yine verelim.4S kuralını uygulayan böyle güzide bir hükümetin kıymetini bilelim ;););)

Şimdi buradan konuşması kolay, çıkartık kendi petrolünüzü doğal gazınızı sonra konuşalım bunları, hiç bir partinin propagandasını yapmıyorum fakat söyle bir şey anlatayım.
Okuduğum üniversitenin yakınlarında doğa gaz bulunmuş okulda bundan faydalanmak için hemen ekibini kurdu ve doğal gazı okula çekti, tüm kalorifer petekleri doğal gaza göre ayarlanmıştı fakat bir gün okula bir ceza (o gün rektörle dersim vardı). Tüm okulun sistemi değişmek zorunda kaldı. O zamanın hükümeti trakyanın yer altı araştırma ve zenginliklerinden faydalanma bilmem nesini yabancı bir firmaya vermişti hemde 30 senelik. Şimdi buarada partimi hatalı yoksa ön görüşü olmayan yatırımcılar mı???
Suriye de fosur fosur petrol çıkıyor ne yani 500km ilerisinde olan Türkiyemdemi çıkmıyor??? Evet şimdi buna devlet el atsın madem diyenlerini duyar gibi oluyorum. Devlet atsa ne olacak, Memura verecek maaşını, memurda memur zihniyeti ile oturacak (aradaki bilinci memurlarıma laf yok). Bu yıllardır süre gelen bir şey bu işi yapacak birileri var ise Türk yatırımcılarıdır. Sonra neden motorine benzine zam geliyor demeyin. Bizim Türk yatırımcı godomanlarımızda yan gel osman 5 dönüm bostan, kolay yoldan para vuralım derdindeler.

Israil dediğiniz memleket istanbul kadar bir yer, (işim gereği) Ben bu adamlarla çalışıyorum. Tarla zararlılarına karşı Biyolojik mücadele uygulayalım diyoruz, Çevreyi kirletmeyelim insanlar organik besinler yesin, ulan 1 tane Türk yatırımcısı yok. Sonra nerede bu devlet nerede bu millet.
Bırakın allah aşkına şimdi hepimiz zam geldi diye ağlıyoruz fakat hergün 5km uzaktaki işimize okulumuza araba ile gidiyoruz. Bu nasıl iş ben anlamış değilim. Beni soracak olursanız belki pinti diyin ama ben böyle durumlardaki felsefem ulan 0.75TL yi verdim mi memleketimdeki Tüm otobüsler benimdir diyorum.
Forumdan bir arkadaş aracım çok yakıyor ne yapayım diyor, LPG tak diyoruz. Konuya dahil olanların %40'ı LPG takılırmı yaaa diye isyanlarda, daha bunun gibi çok örnek sayabilirim size. Bu benzinin litresi 10TL de olsa verceğiz.

Son düzenleme:

Şimdi buradan konuşması kolay çıkartık kendi petrolünüzü doğal gazınızı sonra konuşalım bunları, hiç bir partinin propagandasını yapmıyoru fakat söyle bir şey anlatayım.
Okuduğum üniversitenin yakınlarında doğa gaz bulunmuş okulda bundan faydalanmak için hemen ekibini kurdu ve doğal gazı okula çekti, tüm kalorifer petekleri doğal gaza göre ayarlanmıştı fakat bir gün okula bir ceza (o gün rektörle dersim vardı) O zamanın hükümeti trakyanın yer altı araştırma ve zenginliklerinden faydalanma bilmem nesini yabancı bir firmaya vermişti hemde 30 senelik. Şimdi buarada partimi hatalı yoksa ön görüşü olmayan yatırımcılarmı???
Suriyede fosur fosur petrol cıkıyor ne yani 500km ilerisinde olan Türkiyemdemi çıkmıyor??? Evet şimdi buna devlet el atsın madem diyenlerini duyar gibi oluyorum. Devlet açsa ne olacak, Memura verecek maaşını memurda memur zihniyeti ile oturacak (aradaki bilinci memurlarıma laf yok). Bu yıllardır süre gelen bir şey bu işi yappcak birileri var ise Türk yatırımcılarıdır. Sonra neden motorne benzine zam geliyor demeyin. Bizim Türk yatırımcı godomanlarımızda yan gel osman 5 dönüm bostan, kolay yoldan para vuralım derdindeler.

Israil dediğiniz memleket istanbul kadar bir yer, (işim gereği) Ben bu adamlarla çalışıyorum. Tarla zararlılarına karşı Biyolojik mücadele uygulayalım diyoruz 1 tane Türk yatırımcısı yok. Sonra nerede bu devlet nerede bu millet.
Bırakın allah aşkına şimdi hepimiz zam geldi diye ağlıyoruz fakat 5km uzaktaki yere araba ile gidiyoruz. Bu nasıl iş ben anlamış değilim. Beni soracak olursanız belki pinti diyin ama ben böyle durumlardaki felsefem ulan 0.75TL yi verdim mi memleketimdeki Tüm otobüsler benimdir diyorum. Forumdan bir arkadaş aracım çok yakıyor ne yapayım diyor, LPG tak diyoruz. Konua dahil olanların %40'ı LPG takılırmı yaaa diye isyanlarda, daha bunun gibi çok örnek sayabilirim size. Bu benzinin litresi 10TL de olsa verceğiz.

Abi zaten bu ülkenin başına gelenler kısa yoldan köşe dönmeye çalışanlar yüzünden bu hale gelmedimi. Yazdıklarında çok haklısın ama devletinde yatırımcıları bilinçlendirmeli ve yardım etmeli. Öncelikle vergi olayına bir çözüm bulması lazım vergilerin çok olduğu bir ülkede çoğu kişi vergiden kaçarak köşeyi dönme planı yapacaktır, zaten vergisine sadık kalan esnaf yada yatırımcı vergilerden borçlardan gelirin gideri tutmamasından filan batıyor. Yani vergiler ve önüne çıkan problemler sayesinde yatırımını türkiyeye yapcak olan insan bile kaçıyor yatırım yapmaktan.

Okuduğum okul ticaret üzerinde ve bir hocamın anlattığı ise yabancı ülkede bir dükkan açtınmı adamlar sana hertürlü kolaylığı sağlıyor ve işlemlerini senin yerine onlar yapıyor adamlar dükkan açtığın için seviniyor yeni bir iş kapısı açılıyor diye ama türkiyede adam dükkanını açana kadar ömründen ömür gidiyor gittiği memur bugün git yarın gel felsefesiyle iş yaptığı için adam canından beziyor vergiler masraflar ona keza. Sizce siz olsaydınız hangisini seçerdiniz. Yani bana göre hem ilk önce baştakiler bilinçlenmeli ondan sonra bazı memurlar ve yatırımcılar bilinçlendirilmelidir.

Hatalıysam affola saygılar...:rolleyes:

Ahmet bey size tamamen ile katılıyorum
Fazla değil bundan 2 ay önce şirketi ablamın üzerinden kendi üzerime alacaktım. Belediye sadece şirket sahibinin değişmesi için gerekli olan GSM ruhsatına 5.000TL istedi. Başkana çıktım konuşmaya "Başkanım 5.000TL sadece ruhsattaki ismin değişmesi için fazla değil mi" dedim. Kadın bana her önüne gelen iş yeri açmasın 5.000TL yi ödeyemeyecek neden iş yeri açıyorsun sonra batıp kaçıyorsunuz dedi.

Ahmet bey size tamamen ile katılıyorum
Fazla değil bundan 2 ay önce şirketi ablamın üzerinden kendi üzerime alacaktım. Belediye sadece şirket sahibinin değişmesi için gerekli olan GSM ruhsatına 5.000TL istedi. Başkana çıktım konuşmaya "Başkanım 5.000TL sadece ruhsattaki ismin değişmesi için fazla değil mi" dedim. Kadın bana her önüne gelen iş yeri açmasın 5.000TL yi ödeyemeyecek neden iş yeri açıyorsun sonra batıp kaçıyorsunuz dedi.

Yani abi bide senin bu masraflarının üzerine bazı belediyelerde dosya arası parada konuluyor hesap et bunu. İşimiz gereği devamlı tapu dairesinde oluyorum devamlı koşuşturuyorum ama bazı memurlara yemek yada ufak bi ikramda bulunmadığın sürece yüzüne bile bakmıyorlar. İlk önce devlet ye kürküm ye mantığını bırakmalı ondan sonra bazı kısa yoldan köşe dönmek isteyen memurlarını yatırımcılarının önüne geçip bilinçlendirmeli ve gerekirse böyle memurları defetmelidir. Ha kayıt altından oluyo diceksiniz ama bu kayıt altı hesaplaşma için ilk önce vatandaşda bilinçlendirilmeli.

Abi zaten bu ülkenin başına gelenler kısa yoldan köşe dönmeye çalışanlar yüzünden bu hale gelmedimi. Yazdıklarında çok haklısın ama devletinde yatırımcıları bilinçlendirmeli ve yardım etmeli. Öncelikle vergi olayına bir çözüm bulması lazım vergilerin çok olduğu bir ülkede çoğu kişi vergiden kaçarak köşeyi dönme planı yapacaktır, zaten vergisine sadık kalan esnaf yada yatırımcı vergilerden borçlardan gelirin gideri tutmamasından filan batıyor. Yani vergiler ve önüne çıkan problemler sayesinde yatırımını türkiyeye yapcak olan insan bile kaçıyor yatırım yapmaktan.

Okuduğum okul ticaret üzerinde ve bir hocamın anlattığı ise yabancı ülkede bir dükkan açtınmı adamlar sana hertürlü kolaylığı sağlıyor ve işlemlerini senin yerine onlar yapıyor adamlar dükkan açtığın için seviniyor yeni bir iş kapısı açılıyor diye ama türkiyede adam dükkanını açana kadar ömründen ömür gidiyor gittiği memur bugün git yarın gel felsefesiyle iş yaptığı için adam canından beziyor vergiler masraflar ona keza. Sizce siz olsaydınız hangisini seçerdiniz. Yani bana göre hem ilk önce baştakiler bilinçlenmeli ondan sonra bazı memurlar ve yatırımcılar bilinçlendirilmelidir.

Hatalıysam affola saygılar...:rolleyes:

şunu söylemek istiyorum devlet yardımda etse gerçekten çok kötü bir milletimiz var bunu söylerken belki tepki çekebilirim ama gerçekten böyle zamanında babam birçok iş sahasında atılımda bulunmuş ve her yapmaya çalıştığı işte karşısına olmayan engeller çıkmış (Devlet tarafından olan engellerden bahsetmiyorum) eğer bişeyler yapıp para kazanmaya çalışıyorsanız bu ülkede hemen ayağınıza biri dolanıyor sizin kazancınızdan pay kapmaya çalışıp illallah ettiriyor

Geri