Yol bilgisayarı menzil ölçümü...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan csoft
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Shot with HP Photosmart M437 at 2007-06-27

sasırdınız dıımı ve bu araba 2.0 Vectra CD :D ve dahada ılgıncı -keske onuda alsaydım- benzın ısıgı yanıyo :D

Sizin CHECK ışığıda yanıyor bir yerler arızalı o araçta

benzine alkol katmışlar heralde kafa bi milyon olmuş yol bilgisayarının:):)

Sizin CHECK ışığıda yanıyor bir yerler arızalı o araçta
bilgisayar arizali iste.:kop:

yol bilgisayarı aldatıcı olabiliyor
ben depoyu doldurunca ne yazsa begenırsınız
tamı tamına 1346 km
her seferinde hemde...
ama maks 45 ltr ile 870 km gittim ki bu bile gayet ekonomik gibi duruyor
bu arac icin tam depo ile 1050 km garantidir uzun yol ekonomik suruste kalanı da benim gibi ekonomi canavarları ile 1100 e cıkabilir bel ki
sonuc bilgisayarın ilk ceyrek depodaki verilerine fazla guvenmeyin
ama asla yakıtın son ceyreginde yanılmadı tam deger gosterdi hep
bel ki de benim bilgisayar bozuktur...

arkadaşlar ne zamöan menzil 0 yazıytor sizde? depoda ne kadarın altına düşünce?

bu araçlarda gerçekten menzil olayınıiyi düşünmüşler.bende astra cd var.uzun yolda gayet ekonomik. Ben yol bilgisayarınıda anlık tüketime alıp hızımı ona göre ayarlıyorum.Aracımın anlık tüketiminin artışı veya azalışına göre hızımı ayarlıyorum. Böyle kullanmaya alışınca zaten menzil de gösteren değerlere yakın km gidilebiliyoo. Ama arkadaşlar aklınızda olsun aracınızı mümkün mertebe benzin ışığı yanıkken fazla kullanmayın gidin benzin alın :) yoksa deponun dibindeki tortular sizi mutsuz edebilir.
Keşke heryer otoban gibi olsa kırmızı ışık olmasa da bizde menzilde gösteren km kadar yol gidebilsek :)
Aa unutmadan ekonomi canavarı arkadaşlar ekonomi yapmak isteyenler aracını 3000 devir üstü hızlarda fazla kullanmasınlar çok yakıyoo.

yol bilgisayarı dediğimiz şeyde sonuçta hesap makinası.anlık tüketimi hesaplıyor.depodaki yakıtı hesaplıyor.böl birbirine işte size menzillll.
yokuş aşağı inerken bir ölçüm alın birde rampa çıkarken ölçüm alın aradaki farkı görürsünüz..
pek ciddiye almayın derim.
ancak ortalama 5 lt lik yakıt sarfiyatı normal bir durum.
ben 2000 motor mondeoda 4.9 u gördüm...

Merhaba arkadaşlar forumda konusunu açmıştım bu hafta sonu Kocaeline gezmeye gittim giderken çok ilgimi çekti paylaşmak istedim sizinle şimdi normalde yaşadığım yerden sıklıkla izmire gidip gelirim her gidişimde aracın deposunu dolduruyorum ve şehirler arası yol gidiyorum ama bu başıma gelen şeye ilkkez tanık oldum ve bunu bakıma bağladım bakalım sizin yorumunuz ne olacak....

Benzin aldıktan sonra usturuplu bir şekilde yol aldım (90-120) arası bu şekilde yol giderken yol bilgisayarından menzili açtığımda gözlerime inanamadım benim Aracım 2004 Astra NJOY ve depo hacmi 52 lt. bu klasmanda aracı olan arkadaşlara soruyorum şu resimdeki gibi bir ölçüm gördünüz mü ?

menzil.jpg

... elbette 50 lt benzinle 1014 km gitmez bu araç ama yakıt sarfiyatı oldukça düştü hesapladım 100 km. de 5,25 lt ortalaması vardı aracın bu da 153 kuruş yapıyor, ama 90 ve 120 arası hızla gitmeye devam etseydim bu dahada düşecekti bundan da eminim Balıkesirden sonra yolun güzelliği artı boş oluşu biraz cık ortalamamı yükseltti bu verileri hep yol bilgisayarından okudum örneğin ortalama hızım Balıkesir bursa arası 137 km gibi,,

Şimdi aracında yol bilgisayarı olan arkadaşlar siz menzil ekranında en fazla kaç km gördünüz...

Bende 1,3 CDTI Astra H Njoy SP 2006 var. Ben de her sehirlerarasi yoldan once fullerim. Istanbultan cikarim ve Izmitte bile 1100 KM Menzil gorurum.

Ayrica sunu da farkettim ki yakit ibresi 170 KM den sonra dususe geciyor benim arabamda. Sizinki de boyle midir?

Geri