yol bilgisayarı aydınlatması hk

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turank
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

turank

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
aracım 2004 astra g
farları açtığımızda her ne dense bu aydınlatmalar biraz sönük kalır. parlaklığını veya canlılığını yitiriyor. bu normal sanıyordum ama 2 gündür farkettim ki farları açtıgımda neredeyse hiç ışık yokmuş gibi yol bilgisayarı aydınlatması baya kararıyor. hiç bişey belli olmuyor gibi. ne olmuş olabilir. daha önce bu kadar değildi.

emin değilim ama şase falan olabilir mi ki_?

farları yakdığınızda iç aydınlatmanın azalması doğal ve doğru olanıda odur çünkü araç gece moduna geçer gece göz bebeklerimiz karanlıkda ufalır en ufak ışık hüzmesi bile gözümüzü alır dikkatimizi dağıtır bu yüzden uzun yollarda ışıklandırma olmaz çünkü ışığı gördümü gözbebeklerimiz büyür ve 45 dakka ufalmaz bu 45 dakkalık müdette hafif bir karanlıkda bile burnumuzun ucunu bile göremeyiz...

ortalamadan normalden fazla bir kararma varsa belki bilgi ekranın ışıklandırmasında bir sorun olmuş olabilir bu işlerle uğraşan aydınlatma işleri falan yapan tunningciler elektrikçiler var bir gösterirsen hallederler gibime geliyor..

bende bilmiyorum 2 3 gundur böyle. bugun arkadaşlarda dedi bu biraz sönük daha önce böyle değildi diye. yani okadar ki gunduz farı acsam yol bilgisayarı tamamen karanlık. aksam yine hafif belli ediyo ama sönük neticede.

farları yakdığınızda iç aydınlatmanın azalması doğal ve doğru olanıda odur çünkü araç gece moduna geçer gece göz bebeklerimiz karanlıkda ufalır en ufak ışık hüzmesi bile gözümüzü alır dikkatimizi dağıtır bu yüzden uzun yollarda ışıklandırma olmaz çünkü ışığı gördümü gözbebeklerimiz büyür ve 45 dakka ufalmaz bu 45 dakkalık müdette hafif bir karanlıkda bile burnumuzun ucunu bile göremeyiz...

ortalamadan normalden fazla bir kararma varsa belki bilgi ekranın ışıklandırmasında bir sorun olmuş olabilir bu işlerle uğraşan aydınlatma işleri falan yapan tunningciler elektrikçiler var bir gösterirsen hallederler gibime geliyor..

göz almayacak kadar aydınlık ama sönük oluyordu biliyorum. şimdi o denge bozulmuş gözü zorlasan anca görülüyor. mesela arka koltuktan görünmez.

göz almayacak kadar aydınlık ama sönük oluyordu biliyorum. şimdi o denge bozulmuş gözü zorlasan anca görülüyor. mesela arka koltuktan görünmez.

Far anahtarının yanında aydınlık ayar potu var
onu kaldır düzelir.

onu kaldır düzelir.

EyvAllah üstad. sorun çözüldü. Teşekkürler.

ekran aydınlatma ve karartma düğmesi yokmu kontrol ettinizmi

onu kaldır düzelir.

Bende bunu yazacaktım fakat dikkat etmiştir diye düşünmüştüm :) Şöyle bir arabanıza bakmıyormusunuz yahu bu tuş ne işe yarıyor diye :D

arabanizi sizden daha iyi taniyan bi baskasi olamaz, bana gore tabi, size orayi burayi kurcalayin surdaki boru bosta duruyordu onu cikartin demiyoruz ama, bi kac kisminida ogrenmeden gecmeyin bence, arabainin kullanma kitabini okumadiniz bana gore ?

saygilar

Geri