Yokuşlarda Titreme, Çekişten Düşme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan the_boss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
malesef, keşke ısı ile ilgili bir durum olsa..
bobini değiştirmiş olmama rağmen bir değişme olmadı malesef..
tek seçenek motoru açtırmak kaldı

*

özellikle yokuşlarda çekişten düşüyor ve titriyor değil mi?? Normal yolda sanki hiç bir arıza yokmuş gibi çalışıyor. Aracımda 500 km dir LPG var, bu olaylar başıma geldiğinden beri benzinle kullanıyorum.
LPG nin ateşleme bobinine etki ettiği söyleniyor. Serviste değiştirmek (garanti anlamında) daha mı mantıklı olur acaba ?

hangi marka lpg taktirmistin?

malesef, keşke ısı ile ilgili bir durum olsa..
bobini değiştirmiş olmama rağmen bir değişme olmadı malesef..
tek seçenek motoru açtırmak kaldı

motor açtırmakla bu sorunun bi alakası olduğunu sanmıyorum bence hiç girme motor açma olayına...

gaz kelebeğini kontrol ettin mi ? gaz kelebeğinde sıkıntı olmasıda ihtimaldir...

birde astra coupe 1.8 lerin alt devirleri biraz cansız bazen titreme olur belki de aracında hiç problem yoktur... yok sorun var diyorsan ateşleme ile ilgili parçaları gözden geçir bence...

atiker taktırmıştım. forumdalardan birinde bir kişi benzer bir şikayette bulunuyordu. lpg sisteminin elektriğini ateşleme kablosundan(tahminimce bobine gelen kablo) almışlar, sonra benimki gibi şikayetler başgöstermiş.
bu durumu hiç anlamadım, gidip taktırdığım yere sorucam bende de böyle bir şey varmı diye ama elektriği aküden almak varken ne diye farklı yerler aranırsın.

motorda arıza kodu görmesem ve yolda dediğim sıkıntıyı bana hissettirmese bu arabanın normal yapısı bu diyeceğim ama malesef..

Gaz kelebeği 700km önce temizlenmişti, tekrar temizlemeye gerek var mı?

Dün bujileri söktüm, ilgili thread http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=61019
yeni bujilerden sonra biraz arabanın toparlaması düzeldi ama bahsettiğim hatayı gene yaptı..

bahsettiğiniz arızayı lpg de ikenmi yapıyor benzindeykenmi?sadece yokuşlardamı yapıyor?

ayrıca sabahları veya motor soğukkende yapıyormu?

motorun sıcak soğuk olması farketmiyor, ayrıca sabah olup olmamasıda önemli değil.
her iki yakıt türünde de yapıyor, benzin lpg farketmiyor.

Özellikle yokuşlarda yaptığı doğru, düşük devirlerle girmeye hiç gelmiyor, yokuşun sonunu nasıl getireceğinizi düşünüyorsunuz. 4000 d/d ve üstü gibi girerseniz problemi yaşamadan yokuşu tırmanabiliyorum.

Tekrar merhabalar,

Araca motor kapağını açtırarak kurum temizletme işlemi yaptım. Yapan yer egzost sübaplarında kurum aynı zamanda 3.silindir sübabında kaçak olduğunu söyledi. Bunu da buji yuvalarından kameramsı bir cihaz ile girip silindirin içine bakarak emin oldu.
Bende yapılmasına karar verdim ancak üst kapak revisyonuna rağmen aracımdaki problem düzelmedi.
Nerede hata olduğunu hala anlayamıyorum.
Halen P0301 P0302 P0303 P0304 gibi hatalar almaya devam ediyorum, yokuşlarda 2000-3000 arasında çekiş gidiyor, araç silindirleri teker teker kapatıyor, taki ayağınızı gazdan çekip bir süre yavaşladıktan sonra tekrar basıncaya kadar. Bu süre çerçevesinde araç hiç hızlanmıyor hatta ne kadar basarsanız basın yavaşlıyor..
Kafayı yemek üzereyim.
Yardımlarınızı bekliyorum..

gaz kelebeğini deneyin sorun onda olabilir...

aynı sorun bende de vardı,buji kablolarını değiştirdim düzeldi.

Geri