Eski kasa dolboyu 2005 den beri kullanıyoruz 0 almıştık. Opel kalitesine alışmış biri için rezilliğin daniskası. Berbat bir araba. Araba da denemez kamyonet. Performansa o kadar takılmıyorum ama ne yol tutuşu ne fren hiç bir şey yok. Gram güven vermiyor. Ama işte biz iş için kullanıyoruz içi geniş yakıtı az motor dayanıklı.
Ancak yeni doblo gerçekten çok güzel olmuş. Eski dobloyla uzaktan yakından alakası yok sadece adı aynı kalmış. 1,6 multijet çok güzel bir motor. Bağımsız arka süspansiyon var ki bir çok binek araçta bile kullanılmıyor hala bu sistem. ESP standart hillholder start stop gibi özelliklerden zaten siz bahsetmişsiniz. İç mekan kalitesi tabiki vecradaki kadar kaliteli değil ancak zaten artık yeni arabaların hiçbirinde eskilerin kalitesi yok gibi. Eski dobloyu binek olarak kullananlara çok şaşırıdım. Çünkü bir kere uzun yola çıkmak zorunda kaldım dobloyla. İnşallah daha da çıkmak zorunda kalmam. Ama yeni doblo binek olarak düşünülebilir. Özellikle yüksek donanımlı olursa.
Biz iş için kullandığımızdan 1,6 multijet maxi olanı düşünüyoruz ama ekonomik durumu ayarlamak lazım.Fiata 6 yıldır kullanmamıza rağmen çok yakın bir zamana kadar benimde ön yargılarım vardı ama bravo yeni doblo gibi araçları görünce bu ön yargı bitti. Kaliteyi arttırdılar gerçekten. Ama tabi albea palio linea filan hala rezalet.
Bu arada caddy e filan hiç bulaşmayın. vw de çalışan bir akrabamız var o bile söylüyor caddy alınmaz diye 40-45 bin tl ye ticari araç satıyorlar kaputu açıyorsunuz motor kapağı bile yok her şey meydanda. vw aslında kaliteli arabadır ama doğuş otomotivin bu fiyat-donanım politikası berbat.