yeni astra

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ibodayi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
öncelikle, ben sizin dayınız değilim.

bu cevabı verdiğinize göre yine haklıyım demektir, hayırlı işler efendim.

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 14:48 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 14:43 ----------

ne yakacak ya 10 11 lt benzin yakar istanbul içi sıkışık trafikte haricinde 8.5 9 lt geçmez. cruze vardı bende şanzıman uyumu sıfır arabada bile 10.5 lt geçmedi istanbulda. kullanmayı bileceksin. kırmızıyı göre göre dip gaz gidersen sıkşık trafikte aksiyon yaşamaya kalkarsan ben 20 lt bile yakar.

Bir de işin en ilginç tarafı şu ki fatih, 1.6 motorlu arabalar şehir içinde hantal, kalkışta sorunlu falan. Sol ayağı felçli galiba arkadaşların, otomatik 1.9CDTI ile aynı kalkıyor 1.6 manuel vectralar, şehir içinde kesinlikle hantal da değil, sadece rampa yukarı uzun yolda hız 110 civarına ulaşmamışsa düşük devirden tork yetersiz geliyor tıkanıyor sadece o. Hem kilo olarak hafif, hem motor olarak güçlü astra çok daha iyi gidiyor, astra H 1.6 kadar gidiyor, bizzat param yetmediği için alamadığım bir arabadır astra j 115hp :D Yol bilgisayarı ortalama 7.7 gösteriyordu güya çok yakıyor :D

Dayı sen kendini böyle mi avutuyon? Dıştan bakınca tasarımı harika, içine girince zaten insignia-mokka-astra olarak aynı jenerasyon gayet iyi tasarıma sahipler. Performans beklememek ve yakıt tüketiminin aşırı olması gibi sorunları yok bu arabanın, 1.4T süper az yakıyomuş güya da 1.6 115hp çok yakıyomuş, böyle saçmalıklar çok duyuluyor, çok yakmıyor araba kesinlikle...

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 01:21 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 01:18 ----------

bakımsız 1.6 motor 2.0 kadar yakar doğrudur. Bende 2.0 vectra varken 30 kuruş gaz yakardım, arkadaşımdaki 2000 model 1.6 vectra 20 kuruş yakardı, hantallık kalkış sorunu gibi sorunları yok, kalkış sorunu yaşayan 1.6 vectra sahipleri araba sürmeyi bilmiyordur, şanzıman oranına göre vites değiştirmesi gerektiğini öğretmek lazım her insana.
Öte yandan eski nesil değil gayet de euro5 normuna uygun A16XER kodlu değişken subap zamanlamalı çok da hayvani tüketimi olmayan bir motor, çok sıkışık trafikte en fazla 11 litre yakan bir motor, 2.0 vectralar 16 litreleri buluyor, şehir içinde 1.6dan az yakar gibi sözleri biz de salladık zamanında, ancak afyon gibi düz ve trafiksiz şehirlerde mümkün bu tüketimler. Kasa zaten çok ağır bir kasa değil, 105hplik astra H yeterli iken 115hplik astra J yetersiz demek bence arabayı ezmektir.

ben kendimi anlatamadım ya da anlaşılmak istemiyorum. öncelikle örnek verdiğim araba sıfırdan beri bizde ve bakımsız değil. ankara ş.içi tüketimi 25-27 kuruş (lpg) arası. arkadaşın nasıl başarmış onu anlamış değilim. (ş.içi deyipde bomboş trafikte olabilir.).1.4t makul kullanımda 1.6 motora göre az yakıyor ve daha atik. eski nesilden kastım turbo versiyonu olmasından dolayı atmosferik motoruna eski dedim. performans konusu arabanın gücü ortada abartmaya gerek yok.

ben kendimi anlatamadım ya da anlaşılmak istemiyorum. öncelikle örnek verdiğim araba sıfırdan beri bizde ve bakımsız değil. ankara ş.içi tüketimi 25-27 kuruş (lpg) arası. arkadaşın nasıl başarmış onu anlamış değilim. (ş.içi deyipde bomboş trafikte olabilir.).1.4t makul kullanımda 1.6 motora göre az yakıyor ve daha atik. eski nesilden kastım turbo versiyonu olmasından dolayı atmosferik motoruna eski dedim. performans konusu arabanın gücü ortada abartmaya gerek yok.

1.4T 1.6/115hp den az yakmıyor, bu araba gitmiyor diye abanan arkadaşlar çok yaktırıyor.
B2 1.6 ile Ankara şehir içinde 25/27 kuruş yakarsın, afyon şehir içi trafiğine aşina olmayan insana bu rakamlar hikaye gelebilir, genelde trafik sakindir ve 4. vites 40km hızla seyretme imkanın olur, ben şehir içi ız limitini aşmadan 5. viteste seyrediyorum ve 2.0 vectra ile aynı yakan 1.6 seat leon ile 25 kuruş tüketimim var...20 kuruş yakmanın bir diğer püf noktası da lpg litresi 2.26/2.30 civarı oluyor yılın belli zamanlarında, tabi o zamanlar tüketim hiç kasmadan 20 kuruş oluyor...
Turbo motorun tüketiminin fazla olduğuna örnekler verecek olusak, Insignia 1.6T şehir içinde 9 litre yakıyor kağıt üzerinde, kullanan arkadaşlarım ortalama 13 litre tüketimlerden bahsediyor iyimser olarak, uzun yolda 8 litre civarı yakıyor, 1.4T ile 1.6T arasında dağlar kadar da fark yok, hatta o kadar şişiriliyor ki 1.4T ler 1.6T ile aynı subapları kullanmasına rağmen 1.6T lpgye uyumsuz ancak 1.4T uyumlu olarak lanse ediliyor :D Şehir efsanelerinin bolca olduğu opel muhabbetleri işte, velhasıl turbo motor istisnai durumlar haricinde atmosferikten çok yakar, bu durumlarda da motor hacmi/alınan güç oranı düşüktür, sadece yakıtın verimli yanması için turbo kullanılır, aşırı beslemeyle yüksek güç alınması hedeflenmez.
İstisnai durumlara örnek olarak da Mercedes 300TD, Renault 1.5DCI 65hp, volvo s40 2.0T(165hp) gibi motorlar eşdeğer hacimdeki turbo motorlara göre belirgin olarak güçsüzdür.
1.3CDTI 90hp güç üretirken, 1.5DCI 65hp güç üretiyor, bi motor küçük hacimden güç alırken, diğer motor büyük hacimden ekonomi elde ediyor. Bakış açısıyla ilgili bu işler, bana iyi sana kötü, sana iyi bana kötü olabilir, açı yanıltıcı bi mesele sonuçta.

Geri