Yavaş hızlarda duyulan sürtünme sesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan well
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

well

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar,
astra aracımda yavas hızlarda giderken tekerleklerden veya motordan gelen bir sürtünme sesi var . Gelen Sesin temposu tekerlerin hızına bağlı olarak yavaşlıyor veya hızlanıyor. sesin neden kaynaklandğı hakkında bir fikri olan var mıdır acaba ?
Teşekkürler

fren balataları olabilir

Tek bişey sölicem triger takımı veya baskı balata.

:good: :alkis: :rock
ssahin' Alıntı:
fren balataları olabilir

tuhaf olan şey her zaman yapmıyor.
dün sabah ustaya götürmek için araca bindim herhangi bir ses yapmadı. yaklaşık 3-5 km gezdim özellikle sesi duyayım diye ama nafile. sabahları hava soğuk oluyor acaba soğuk ile bir alakası olabilirmi.
triger (yaklaşık 3-5 ay önce tirgger seti değişti.) veya baskı balata olsa sanırım her zaman bu sesi duyarım diye düşünüyorum. ayrıca bilmediğim için soruyorum aracın hızına bağlı olarak artan veya yükselen tempo sesinin trigger bile bir bağlantısı var mıdır.
ne dersiniz ?

inşallah sadece fren balatasındandır. zira diğer durumlarda bize masraf gözüküyor. :(

demirin demire sürtme sesi gibi geliyorsa fren balatalarından olabilir bendede aynı sorun olmuştu frene basıp bıraktıgımda geçiyordu.

bencede fren balatası olabilir bak bkalım anormal bi ısınma oluyomu jantlarda falan

Ben bu konuda uzman değilim ama bir hafta önce yaşadığım için söylüyorum. Balatadan veya değil . konun ihmal edilemiyecek kadarda ciddi. Balatalarına baktır. Buna yakın şikayetleri hafife aldığımızdan Balatalar parçalandı firenler boşaldı . Oğlum ALLAHınyardımı ile kamyon altına girmekten kurtudu.:(

o ses astraların kendı sesıdır vızır vızır vızır dıyeyse hele hele sokak aralarında duyuluyorsa o sestir ama sen genede bı kontrol ettır

yorumlarınız için teşekkürler. bu hafta sonu ustaya götürüp bir baktıracağım. sonucu yazarım :)

Geri