Yardım-Antifiriz

selim_cetin_19

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba, yeni aldığım arabada antifirizin azaldığını gördüm.
shell bayinden aldığım antifirizi max. düzeye kadar doldurdum. Ancak hiç ölçüm yptırmadım.antifirizi koymadan önce rengi mavi değildi.kırmızı gibiydi.Bir sorunu olurmu.bu konudabilgi verirseniz çok memnun olurum.saygılarımla...

benim bildigim kadariyla bi sorun olmaz eger seviyesi normalse bence fark etmez rengi, ama yine ustalarimiz daha iyi bilir

mavi ile kırmızı karıştırılmamalı diye duymuştum.

Yardım

Arkadaşlar,bende onun için sordum.kırmızının üstüne yaklaşık 1 litre mavi antifiriz koydum.Acaba ne olur.Biraz kaygılandım.yardımınızı bekliyorum.

farklı kimyasal bileşimlerinmden dolayı, tepkimeye girip, tortu oluşturma ve donmayı engelleyememe gibi sorunlar oluşturuyormuş. bence bu işi yapan bir yere gidip, soğutma sistemini tamamen boşaltıp durulattırıp yeniden kırmızı antifiriz koydurun.

yardım

kırmızı antifirizle mavinin ne farkı var.şimdi bendeki karışık antifirizin fonksiyonu olmazmı, veya önemli bir sorun çıkarırmı.

Arkadaşlar, kırmızı ve mavi antifirizin karıştırılması sonucu neler olabilir.

kırmızı antifiriz opelin orjinal antifirizi ve daha kaliteli diye biliyorum.Ancak karışım olursa sonucu ne olur onu ustalarımız daha iyi bilir.

Geri