Yağmur Sensörü Yardım!

haktan isat

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Selam arkadaşlar ben yeni bir opel kullıcısıyım daha önce renault clio'm vardı 2 hafta önce 2004 astra elegance aldım aldığım kişi yağmur sensörünün bulunduğunu söyledi fakat nasıl kullanıldığını bilmiyorum silecek kolu hangi pozisyonda olmalı şimdiden tesekkürler

bende vectra var ama yinede belki aynı olablilir söyliyim silecek kolunu yukarı doğru bir kere çek bırak

Yılmaz Bey benim silecek kolunda 0 1 2 3 kademeleri var başka herhangi bir konum yok acaba sizin aracınızda da bu şekildemi?

yukarı tek tık = sensor acık ( cook da hassas diil haberin olsun, ben de 206 full vardı bi zamanlar. İki damla dusse hasır husur calısıyo du. Bu astrada ise onunu goremeyene kadar calışmıyo ama bi calıştımı da cok iyi siliyo o baska. Aynı sey far sensoru ıcın de gecerli hava bayagı karamadan yanmıyo farlar. Eski aracımda yagmurlu hava da bile hemen yanardı.Astra da yandımı da sonmuyo... İzmir yolundan burasa sabah 8 de gidiyom Gunes suratıma doguyo Gozluk guneslik anca gidiyom ama evvelden yanmıs farlar guneste bile yanıyo ilgiiinç çook tezat be)
İkinci tık = yavas devamlı silme
Ucuncu tık = hızlı devamlı
Asagı ya dogru sıra aynı
ama iki kademe var ya kolda(sinyal kolundaki gibi) sert bir sekilde en alta kadar itersen sıfırdan baslar
ileri itersen arka silecek calısır , tekrar ileri itersen durur, geri vitese takılınca arka silecek otomatik tek sefer siler
tek kendine cekim bir kez on silecekler calışır
2 sn cekık tutarsan su fiskiyesi+on silecekler
3-4 sn cekili tutarsan +far yıkama da eklenir

yukarı tek tık = sensor acık ( cook da hassas diil haberin olsun, ben de 206 full vardı bi zamanlar. İki damla dusse hasır husur calısıyo du. Bu astrada ise onunu goremeyene kadar calışmıyo ama bi calıştımı da cok iyi siliyo o baska. Aynı sey far sensoru ıcın de gecerli hava bayagı karamadan yanmıyo farlar. Eski aracımda yagmurlu hava da bile hemen yanardı.Astra da yandımı da sonmuyo... İzmir yolundan burasa sabah 8 de gidiyom Gunes suratıma doguyo Gozluk guneslik anca gidiyom ama evvelden yanmıs farlar guneste bile yanıyo ilgiiinç çook tezat be)
İkinci tık = yavas devamlı silme
Ucuncu tık = hızlı devamlı
Asagı ya dogru sıra aynı
ama iki kademe var ya kolda(sinyal kolundaki gibi) sert bir sekilde en alta kadar itersen sıfırdan baslar
ileri itersen arka silecek calısır , tekrar ileri itersen durur, geri vitese takılınca arka silecek otomatik tek sefer siler
tek kendine cekim bir kez on silecekler calışır
2 sn cekık tutarsan su fiskiyesi+on silecekler
3-4 sn cekili tutarsan +far yıkama da eklenir
Belki sensörlerin kirli olmasından da olabilir :)

sensörü yol bilgisayarından takip et orda yazar yol bilgisayarı yoksa yağmur sensörüde yoktur

Yılmaz Bey benim silecek kolunda 0 1 2 3 kademeleri var başka herhangi bir konum yok acaba sizin aracınızda da bu şekildemi?

bendede aynı şekilde kademeler var silecek kolunun üstünde sen sadece yukarı doğru bir defa kolu çek devreye girecek kendi iptal etmek içinde aşağı doğru bir kere çek tık diye bir ses gelecek bu devreden çıktığı anlamına gelir

eet kolu bi kere cek yukarı bırak tıkır tıkır calısıoo sensörr de huzurr var rahat rahat qit yolunaaa

bu bilgisayar da sensor ile ilgili yazılan seylere hangi menuden bakabiliyoruz arkadaslar bileniniz var mı
ben de astra cosmo 2006 var
yol bilgisayarında yakıt tuketımınden baska birsey goremiyorum ben
menulere bilmedigimiz bir giris yontemimi vardır ki
yoksa sadece serviste mi belli oluyor bu sensorler falan..?

bu bilgisayar da sensor ile ilgili yazılan seylere hangi menuden bakabiliyoruz arkadaslar bileniniz var mı
ben de astra cosmo 2006 var
yol bilgisayarında yakıt tuketımınden baska birsey goremiyorum ben
menulere bilmedigimiz bir giris yontemimi vardır ki
yoksa sadece serviste mi belli oluyor bu sensorler falan..?

Geri