Yağ hakkında bir soru

Beyler şu Castrol ün yeni çıkardığı edge diye bir yağ var kullanan varmı? o nasıldır?

buda sahtesi olması gerek
29112816243441010at1.jpg
Yanlışlık olmasın sahtesi durumu felan yok.Kalitesiz olanı bu yoksa bazı yetkili servislerde bunu kullanıyor;)

Şöyle bir durumda var alırken araba opel diye gidip GM yağ, GM buji, GM bilmemne sensörü böyle olduğunda hep fazladan para ödüyorsunuz.Ki GM diye aldığınız ürünlerinde sahtesi bol.

GM yağ yerine mobil, GM buji yerine bosch, GM sensörler yerine bosch delphi gibi markalardan alın hem daha ucuza alırsınız hemde sahte çıkma ihitmali olmaz.Zaten üstünde GM yazan bujileride bosch üretiyor sensörlerin çoğunu bosch veya delphi üretiyor aracınızdaki orjinal parçayı çıkarın karşılaştırın GM yazısı hariç tamamen aynılar.

Bu yağ muhabbeti nedir anlamıyorum Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok . Mobil 1 diyorum Tam sentetik, macera aramayın hem 4 litresi 70 milyon 0-40 hemde 15.000 km ömrü var , Gm yağla aynı fiyata geliyo kat kat fazla koruma ve 2 kat servis aralığı sunuyor. Ayrıca 270.000 deki c 20 xe de eksiltme yapmadığına göre opellerde eksiltme yapacagını sanmıyorum , şiddetle öneririm.

Bu yağ muhabbeti nedir anlamıyorum Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok . Mobil 1 diyorum Tam sentetik, macera aramayın hem 4 litresi 70 milyon 0-40 hemde 15.000 km ömrü var , Gm yağla aynı fiyata geliyo kat kat fazla koruma ve 2 kat servis aralığı sunuyor. Ayrıca 270.000 deki c 20 xe de eksiltme yapmadığına göre opellerde eksiltme yapacagını sanmıyorum , şiddetle öneririm.
Tam sentetik yağlarda yaklaşık 2000 km'de 1 lt eksiltme oluyor diyorlar. Opan servisi ile konuştum onlar da tam sentetik yağın Opellerde eksiltme yaptığını söylediler.

benimkine 60 000 bakımında yetkili servis 5w30 koymuş litresi 14 ytl acaba bu hangi yağ gri ambalaj mı siyah mı? kafam karışmadı desem yalan olur :D

Aslında 10-40 en uygun yağ bana kalırsa bu nedenle 5-30 a inmeye gerek yok motor soğukken biraz ısıtırsanız direk hızanmazsanız ince yağa gerek kalmaz 10-40 iyidir. Kimse şikayetçi değil zaten 10-40 tan

Ben Castrol 5-40 Edge adlı tam sentetik yağı kullanıyorum. Daha önce kullandığım yağlardan hiç memnun kalmadım. Çok soğuk havalarda bile sorun çıkarmadı şu an 9000 km yaptım yağ hala niteliğini koruyor. Yakıt tüketimini de düşürdü. Herkese tavsiye ederim.

astra cdti aracıma servis gri olan gm 5-30 yağdan koymuştu ve herhangi bir problem yaşamadım yani eksiltme falan olmadı, daha sonra gittiğim özel servis 10-40 acdelco koydu, eksilme falan yok ama araba fazla yakmaya başladı, yani 100 km'de 5 litre yakarken 5,5 falan oldu, biraz kullanıp 3000-5000 km sonra değiştirmeyi düşünüyorum. ya 0-40 yada yine eskisi gibi 5-30 koyucam

Geri