Yağ hakkında bir soru

Ben onların hepsini denedim sana yardımcı olayım :)

Opelin siyah yağı sorun çıkarmıyor kimin ürettiğini bilmiyorum ama mobil diyenler var
Opelin beyaz yağı eskiden vardı artık yok ve mobil di sorun yoktu
Opelin gri yağı ki sende olan bu yağ bence hemen aynı gün değiştir çünkü dikkat edersen berbat dedim eh işte demedim çünkü birşeyler gördüm
Mobil 10-40 ı en sorunsuz ve garanti yağ olarak görüyorum bu yağla 1979 model aldığımda kaç km de olduğunu bile bilmediğim 1200 cc kadett ile 110.000 km yaptım ve otomobil hala yağ yakmıyor :)
Mobil 1 bu yağın kötü olması diye bir durum söz konusu değil ama 2 defa kullandım ve opelde eksilme yapıyor 2000 km de 1 litre eksiliyor aynı motora 10-40 mobil koyuyorum hiç eksilmiyor. Fakat mobil 1 i chrysler eagle talon turbo (mitsubishi eclipse) otomobilde denedik o da yağ eksiltti ama o da mobil 10-40 ta eksilme yapmıyor. Mobil 1 her otomobilde böyle eksilme yapıyor olabilir diye düşünüyorum ama sonuçta pahalıya geliyor 2000 km de bir 1 litre mobil1 iyi para o nedenle 10-40 en iyisi

bende yağımı 8000 10000 arsı değişiyorum hep 15000 bin olmasını beklemem en son würtün 10 40 yağını kullandım bu yağ hakkında bilgisi olan varmı benim araştırdığım kadarıyla kötü diyen olmadı (vectra gt) de

Ben onların hepsini denedim sana yardımcı olayım :)

Opelin siyah yağı sorun çıkarmıyor kimin ürettiğini bilmiyorum ama mobil diyenler var
Opelin beyaz yağı eskiden vardı artık yok ve mobil di sorun yoktu
Opelin gri yağı ki sende olan bu yağ bence hemen aynı gün değiştir çünkü dikkat edersen berbat dedim eh işte demedim çünkü birşeyler gördüm
Mobil 10-40 ı en sorunsuz ve garanti yağ olarak görüyorum bu yağla 1979 model aldığımda kaç km de olduğunu bile bilmediğim 1200 cc kadett ile 110.000 km yaptım ve otomobil hala yağ yakmıyor :)
Mobil 1 bu yağın kötü olması diye bir durum söz konusu değil ama 2 defa kullandım ve opelde eksilme yapıyor 2000 km de 1 litre eksiliyor aynı motora 10-40 mobil koyuyorum hiç eksilmiyor. Fakat mobil 1 i chrysler eagle talon turbo (mitsubishi eclipse) otomobilde denedik o da yağ eksiltti ama o da mobil 10-40 ta eksilme yapmıyor. Mobil 1 her otomobilde böyle eksilme yapıyor olabilir diye düşünüyorum ama sonuçta pahalıya geliyor 2000 km de bir 1 litre mobil1 iyi para o nedenle 10-40 en iyisi

Teşekkürler, Mobil 1 tam sentetik olduğu yağ için eksiltme yapması normaldir. Mobil S 10-40 yarı sentetik yağ olduğundan daha az eksiltme yapıyormuş. 2000 km'de 1 lt biraz fazla, o zaman 10000 km'de 10 lt yağ yapar, Mobil S'e göre 3 kata malolur :eek:.

10-40 mobil'ler zaten yarı sentetik mobil super s.Mobil 1 10-40 var ama bulman imkansız gibi birşey ayrıca eski, yüksek km motorlar için diye üzerinde yazı var.

Mobil super s 10-40 sorunsuz, güzel bir yağdır eksiltme hiç yapmadı şu zamana kadar kullandığımız 2 arabada da.

Peki arkadaşlar yağı dışarıdan alıp yetkili serviste bunu koyun desem koyarlar mı? Garanti konusunda sıkıntı oluşur mu? Yağı dışarıdan almanın bir avantajı var mıdır?
Teşekkürler.

ben dışardan aldım würtün yağını herhangibir sorun olmadı ama yetkili servisteki yedek parçacıya kadar hepsiyle samimiyim belki ondan bişey demediler yinede bi sor

vay be ne diyonuz gri kutu yag kötümü. bizim usta ısrarla ondan koyuyo niye aceba.halbiki ben castorl koy dememe ragmen.

buda sahtesi olması gerek
29112816243441010at1.jpg

Peki arkadaşlar yağı dışarıdan alıp yetkili serviste bunu koyun desem koyarlar mı? Garanti konusunda sıkıntı oluşur mu? Yağı dışarıdan almanın bir avantajı var mıdır?
Teşekkürler.

yağ değişimi garantiyi etkilemez.. yani bana öle dediler.. bende aynı sizin gibi arabanın ilk 1 senelik bakımı opel marda yapıldı...neyse km 14000 de falandı..sonra baktım yağ değişecek km 21500 yazmışlar..herneyse opel mardaki idris abiye sordum dedim dışarda yağı değiştirsem olur mu.. olur dedi etkilemez garantiyi.. neyse bende öle yaptım 22000 km de mi nede garantiden bi parça değiştirdim arabada sorun çıkmadı! ben delphi yağ koymuştum, servisteki idris bey delphi kalitesizdir dedi:( mobil s koyabilirsin dedi bide shell dedi galiba.. neyse bende bidahakine mobil s koymayı düşünüyorum..ayrıca 7500 de bir yağ değiştirmen lazım en geç.. ki eğer atıyorum 6 ay olmuş araba daha 3000 km yapmış mesela yinede değiştirsen ii olur falan derler... yani 7500 km yada 6 ay en geç diyorum ben

Geri