Yağ hakkında bir soru

serdarkarahan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba,
2007 Astra H benzinli aracım var, 1 ay kadar önce 1. yıl bakımı yaptırdım. Kafamı kurcalayan bir mesele oluştu. Bakımda yağ olarak GM marka yağ kullanmışlar. Litresi yaklaşık 7.5 YTL. Bu yağ iyi midir? 15000 km gider diyorlar ama fiyat bana çok ucuz geldi. Bir sıkıntı olur mu? Tekrar gidip Mobil mi koydursam?
Teşekkürler.

yaklasik 15 gun once GM yag ile arabamin yagini degistirdim kendim %litresini 30YTL ye aldim yanliz onemli olan birsey var bu yaglardan 2 adet var piyasada....Biri gri ambalajda biri siyah ambalajda....Gri olanin arkasinda Shell gebze bilmemne tesislerinde doldurulmaktadir diye yaziyor....Siyah olanda ise Turkce hicbirsey yazmiyor o yani siyah olan ithal mis ve Mobil tarafindan dolduruluyormus. Gri olandan kimse memnun degilmis.Edindigim bilgi bu....Ben siyah olani aldim koydurdum...Henuz 500km yaptim sorun yok,yagda eksiltmedi,henuz cok az 500km ama yinede soyleyeyim dedim...

bu arada 15000 biraz cok yaw,benzinli araclarda 15000 flnmi degisim suresi ben 10.000de deisirim hep..

10,000 uygun

Ben de biraz tedirgin oldum açıkçası, kötü yağ yüzünden motordan olmayalım diye düşünerek hemen Mobil koydurayım diyorum.

Bence 10000 bile fazla en fazla 7500 :) neden 7500 diyen olursa tamam yağ eksilmiyor ama leş gibi oluyor madem hiç sorun yok niye leş gibi oluyor ben birde bunun 15000 ini düşünmek bile istemiyorum. Ayrıca madem hiç yağın özelliğinde kayıp olmuyor niye 7500 de yağı değiştirince motor birden sessizleşip ataklaşıyor. Mademki sorun yok neden artık otomobiller yağ yakar oldu 2000 km de yarım kilo yağ eksilttimi artık nerdeyse normal deniyor. Eski otomobillerde yakmıyordu diyince şimdikiler üstten ekzantrik normaldir deniyor iyide opel 1969 dan beri üstten egzantrikli ne iş onlar niye yağ eksiltmiyordu ? Hep bu yağı artık 15000 20000 dayandırmaya çalışmaktan oluyor olmasın bu işler
Bence otomobiller 200.000 de bitsin diye çıktı bu 20.000 KM gibi abuk uçuk rakamlar tüketim toplumu işte erken bozulsun üretenler kazansın diye yapılan bişey bence

Ek olarak opelin gri renk kutuda olan yağı gebzede castrol tarafından dolduruluyormuş ve resmen berbat birşey o yağı koyunca yağ yakmayan araba yağ yakmaya başladı tık ses gelmeyen araba avans vurmaya başladı. Mobile döndümde kurtuldum Bence Mobilden şaşmayın Reklam değil deneyim belirteyim :)

Siyah kutuda satılan opel yağı ise belçikadan geliyor onu da diğer opelde denedim onda sorun yok ama doğal olarak gri kutudan daha pahalı

Son düzenleme:
Ben hangi renk kutudan koydular bilmiyorum, sabah yetkili servise bıraktım akşam aldım, açıkçası sormadımda. Genel olarak bu GM yağının kötü olduğu söyleniyor. Değişeli 1 ay oldu, hemen yarın değiştireyim mi yoksa 3-4 ay sonra mı değiştireyim? 1.6 Twinport motoruna hangi yağı tavsiye edersiniz? Mobil S 10-40 iyi mi mesela.
Teşekkürler.

valla o gri bidondaki yağı benim de gözüm tutmuyor.

Ben hangi renk kutudan koydular bilmiyorum, sabah yetkili servise bıraktım akşam aldım, açıkçası sormadımda. Genel olarak bu GM yağının kötü olduğu söyleniyor. Değişeli 1 ay oldu, hemen yarın değiştireyim mi yoksa 3-4 ay sonra mı değiştireyim? 1.6 Twinport motoruna hangi yağı tavsiye edersiniz? Mobil S 10-40 iyi mi mesela.
Teşekkürler.

sana tavsiyem yarin git servisine deki hangi yagdan koydunuz bir bakayimda eksilirse falan aynindan bulup koyayim :) boylelikle yagi bi gor,eger siyah ambalajlidan koydularsa o zaten Mobil 10-40 birdaha para verme ayni yaga...

Arkadaşlar konulan yağın Türkiye'de doldurulan yağ olduğunu öğrendim. Bu sebeple yakın zamanda yağı değiştireceğim. 3-5 kuruş için senede bir koyduğumuz ve motor için en önemli şey olan yağı ihmal etmemek lazım diye düşünüyorum.
Ben Ankara'dayım malum kışın baya bir soğuk. 10-40 değil de 0-40 koysam daha iyi olur değil mi? Mobil 1, 0-40 Tam sentetik yağ koysam bir sıkıntı olur mu, yani opel Z16 motorlar bu yağı sever mi? Yoksa Mobil S 10-40 Yerı sentetik yağ mı koysam? (Opan'ı aradım 0-40 tam sentetik yağ opellere tavsiye etmiyoruz, yağ ince geliyor, biz 5-30 yarı sentetik mobil s koyuyoruz dediler. Opal'ı aradım, biz 0-40 mobil 1 tam sentetik koyuyoruz dediler. Kafam karıştı, ikisi de tanınan yetkili servis, birbirleriyle çelişiyorlar.)

Yardımcı olursanız çok sevineceğim. Teşekkürler.

Geri