Yağ Eksiltme sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lapsetur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aslında çok ilginç durum. Üst kapağıda söktürmek istemiyorum.

Gelecek ay yağ'ı değiştireceğim.

Bulabilirsem 15w50 bulamazsam Castrol Magnatec 10w40 kullanacağım. Duruma bakarım. En son çare motoru açtırırım

Hepsinden önce Kompresyon değerleri ölçtüreceğim. Üfleme olup olmadığına baktıracağım

ben 5-50 mobil 1 kullandım ama tam çözüm olmadı.10-60 mobil 1 deiyecem ama kış giriyor acaba nolur denesem

Siz yağınızı ve yağ filtrenizi değiştirin yağ 5W40 olsun eksilmeniz %70 azalacak normal sınırlar içine girecektir.

pardon Lapsteur arkadaşım yanlış yazmışım sizin otomobili bir an 1.3CDTI dizel zannettim....

otomobiliniz benzinli sanırım o halde 15W50 koyun ve yağ filtresini mutlaka değiştirin filtre tıkanıncada yağ yakma artıyor

Aslında çok ilginç durum. Üst kapağıda söktürmek istemiyorum.

Gelecek ay yağ'ı değiştireceğim.

Bulabilirsem 15w50 bulamazsam Castrol Magnatec 10w40 kullanacağım. Duruma bakarım. En son çare motoru açtırırım

Hepsinden önce Kompresyon değerleri ölçtüreceğim. Üfleme olup olmadığına baktıracağım

10W40 koyalım diyeceklerdir ama siz 15W50 koydurun shell de var

Son düzenleme:
Shell advance var 15W50 tüm 4 zamanlı motorlarda kullanılabildiği gibi motorsikletler için olan jaso standardını dahi karşılar gayet iyi bir yağ ben 1 yıl kullandım sorun yok ama başka markalarda da var 15-50 bildiğim kadarıyla

Problemini okudum ve aynı sorunu yaşamış biri olarak sana yardım edeyim. Birincisi opeller yağ yakıyor.Senin gibi servis arası 1,5lt yağ eklerdim bende hep. Biz arabayı sıfır aldık ve bildim bileli yağ yakardı.Ama şidmi gram yağ eksiltmiyor.
İşte çözüm paketi:
1) Öncelikle GM yağı arabana sürme o yağlar tüpraştan çıkma shellin kalitesiz yağı onun yerine CASTROL MAGNATEC 10-40 al.
2) Yağı değiştirdiğinde bir tanede BOR POWER al benzerlerine girme hiç, özellikle bu markayı bul.En iyi etkiyi yağ konulduktan hemen sonra motora konmasıyla yapıyor.
Bunları yap derdinden kurtul ben kurtuldum valla :)
İnşallah yardımım dokunmuştur.

bence mobil kullan derim ben denedim yağ eksilme gitti...

Bende kişisel fikrimi söyleyeyim bir defa shell her zaman için iyi yağdır diğer ürünleri de kalitelidir mobil ise bence dünyada bir numaradır amsoil gibi mobile rakip olabilecek kadar iyi çok kaliteli spesifik üreticilerde vardır ama mobil daha geniş yelpaze sunmasıyla bence öne çıkar

Geri