Yağ Değiştirme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Opelbey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
yağ eksiltme opel için normal mi yani

Ben 5 yıldır opel özel serviste GM marka yağ koyduruyorum.En son değişimde 4.5 lt yağ ve yağ filtresine 50 tl ödedim.Yağdan çok memnunum.Ustam 7500 km veriyor.Eksiltme olarak ise 5000 km de 1 lt oluyor oda opel için çok normal.
o zaman biz opel kullanmıyoruz ;)
yağ eksiltme opel için normal mi yani
aslında bir çok üretici 10000km civarında 0,4-0,6lt yağ eksilmesini normal kabul etmiş. ama dikkat edin en fazla 0,6lt. 5000km'de 1 lt değil.

başımdan şöyle bir olay geçti kısaca anlatayım. ben sürekli mobil 10w-40 yarı sentetik kullanırım aracımda. geçmiş zaman yağ değişimi yapacağım mobil kalmadı alıp gelelim dedi. bende gerek yok elinde ne var dedim. castrol ve elf dedi. ben castrol markasını sevmiyorum, sebebinide bilmiyorum :) elf koyalım ustam dedim. 10000km sonunda 1lt'ye yakın yağ eksiltmişti aracım. kullanılan yağ elf moligraf 10w-40. mobil 10w-40'a nazaran daha az sesli çalışıyordu motor ama yağ eksilme miktarı fazlaydı. bende kendi kendime bir daha elf koymayacaım deyim ilk yağ değişimimde mobil 10w-40 kullandım ve yağ eksilme ortadan kalktı. diyeceğim şudur ki yağ viskositeleri ve kalınlıkları aynı olsada farklı marka yağlarda eksilme miktarı değişebiliyor. yukarıda yağ 5000km'de 1lt yağ eksilten üyemize en azından bir defada olsa yağ markasını castrol yada mobil ile değiştirip gözlemlemesini öneriyorum. mobil kullandığım için eksiltmediğini biliyorum. bu arada ben hiç gm kullanmadım kullanmamda.

Son düzenleme:
Tavsiyeler üzerine motor yağını değiştirip deneyelim bakalım.5000 km normaldir diyen ustamdı.Forumda da bir çok defa normal olduğunu söyleyen arkadaş var.Aslında mobil 10 40 denemeyi düşünüyordum.

PREMIUM%20STAR%20MX%201048%205Lt.png

bana geçen bu yağı önerdiler.bilen var mı ?

bu yağıda ilk defa görüyorum,ya nerden buluyosunuz bu yağları merak ettim.şaka bi yana belkide çok iyi bir yağdırda biz bilmiyoruzdur ama bilmediğim yağıda kullanmam. bizim usta alpet koyalımmı dedi ben alpete bile ismen duyduğumuz az çok bildiğimiz halde kesinlikle olmaz dedim,ustayıda bidaha böyle tekliflerde bulunma diye uyardım:). bizim 2000 model 145000 km de astra f de 10-40castrolde kullandık gmde kullandık 10000 kmde 1 lt civarı yağ eksiltme oluyor birde 5-30 kullanmıştık onu hiç sormayın 5000 km 2lt yağ eklemiştik hala eksik vardı daha fazla dayanamayıp 10-40 a döndük, 2004 model astra g de 10-40 castrol,gm,mobil kullandım eksiltme olmadı ama astra g de hiç 10000 kmyi beklemedim en fazla 7500 kmde değiştiririm.

Ben megane II aracıma vede opel gt aracıma 10w-40 GM yağ koyuyorum çok memnunum hepsiburada.com dan 40 tl ye 4 litresini getirtiyorum çok para vermek gereksiz

Ben megane II aracıma vede opel gt aracıma 10w-40 GM yağ koyuyorum çok memnunum hepsiburada.com dan 40 tl ye 4 litresini getirtiyorum çok para vermek gereksiz

bende gm kullanıyorum ve gayet memnunum.birkere değiştirdim subaplardan ses geldi hemen boşaltıp gm 10w-40 koydum ses mes kalmadı.bikaç arkadaşımda da aynı sorunlar olmuş onlarda opel için özellikle vectralar için gm 10w-40 en iyisi diyolar.

yağ eksilten araçlar için efsane yağ 10w-60 varmış.kullanan,bilgisi olan var mı ?

Bende vectrama Castrol 15-40 koydum bugün.Birde bor power kattım.Yağ yakmayı kesmeye çalışıyorum ama bakalım olacak mı.10-60 mobil 1 koyacaktım çok pahalı geldi.15-40 daha öncede kullandım.Yağ yakan arabalar için daha ekonomik oluyor.

15w-40 sorun çıkarır. 10visks değerinden 15'e yükseltmişsiniz siz. yani daha az akışkan bir yağ. direnci fazla. haliyle yağlama daha zor. yağ pompası çok zorlanır özellikle soğuklarda. kaldı ki 10w-40 bile eski bir teknıloji. siz yağ yaktırmayım derken yağ pompası sorunlu motoru yaktıracaksınız haberiniz yok ;)

Geri