Yağ Değiştirme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Opelbey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ya arkadaşlar daha öncede yazdım.Benim arabanın çalışmasında bir sorun yoktu.Ancak TAREX marka yağ koydu geçenlerde usta.Sabah arabayı çalıştırayım dedim marş sesi gelmeden ışıklar sönüyor.Arabada 5-6 gün çalışmadı hiç( geçen cumartesiden buyana) alarm vs var.susuz akü kullanıyorum.Marşa bastığımda giiiiii diye 1-2 saniyelik bir ses sonrası susuyor.kayışı çeviremiyor sanki.Bu aküden mi kaynaklı sizce yoksa koyulan yağdan kaynaklı mı?

(önceden tek vuruşta alıyordu)

yağ ile bir alakası yok sorun başka yerde ve muhtemelen akü...

eyvallah gözüm.Umarım aküden kaynaklanıyordur.Susuz akü kullanıyorum ve garantisi halen devam ediyor.

sanırım alarm felan bitirdi aküyü

ee şimdi ne yapıcaz?Vurdurarak çalıştır diyorlar ama cahilliğimi belli etmemek için nasıl yapılacağını soramıyorum.nasıl yapıcaz bu işlemi :((

vurdurmayı tavsiye etmiyorum ama olay şöyle.

birisi direksiyonda olacak. aracı mümkünse yokuş aşağı iteleyeceksiniz araç hızlanınca 2 vitese alıp ayağınızı debriyajdan hızlıca çekeceksiniz... ;)

ama dediğim gibi tavsiye etmiyorum.

tavsiye edeceğin şekil nedir?

vurdurmayı tavsiye etmiyorum ama olay şöyle.

birisi direksiyonda olacak. aracı mümkünse yokuş aşağı iteleyeceksiniz araç hızlanınca 2 vitese alıp ayağınızı debriyajdan hızlıca çekeceksiniz... ;)

ama dediğim gibi tavsiye etmiyorum.

bu dediğinde vurdurma işte ... :)

enjektörlü ateşleme sistemine sahip araçları bu yöntemlerle çalıştırmayı pek önermiyorlar ...
bu yöntem karbüratörlü sistemler için geçerli idi...

teşekkür ederim.

Geri