Yağ Değiştirme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Opelbey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yağ Filtresi ve Yağ

arkadaşlar bende zaten ilk defa duydum ama ustadır bilir diye işine karışmadım.sonra internetten aradım böyle bir yağ markası buldum ancak bilinirliği %1 felan sanırım.

Yağ filtresi olarak opelin kendi yağ filtresini taktı sanırım.Çünkü kutunun üzerinde Opel yazıyordu.

Şimdi bu yağ beni 3-5 ay götürmez mi? yoksa acil değiştireyimmi?Usta 10 Bin KM kartı verdi.10 bin KM'den sonra gel değiştirecez dedi ama:(

merhaba arkadaşım öncelikle yağ eksiltmen 5000 km.de 100gr ve altıysa normal ama üstüyse üzgünüm sekman zamanı geliyor demektir ve sakın katkı maddeleriyle çözerim bu işi diye düşünme boşuna para verirsin onlara.yağ markasına gelince bosh veya gm den başkasını kullanma bazı şeyler herzaman orjınal olmalı

GM nedir

bu GM dediğiniz nedir general motorun bir yağı felan mı :) gerçekten bilmiyorum ilk arabam ve usta 1 lt ye yakın eksiltmiş yağı dedi.ancak yne söylüyorum henüz bir ustam yok ama 2 ustaya götürdüm ikiside yağ eksiltmiş dedi

MOBİL 3000 tam sentetik 5w-40 55tl aldım (mükemmel ve ünlü bir yağdır) o fiyata nasıl aldım bence şaşırdım

ankarada kışın o araca 5w-40 yada motorunun durumuna göre 5w-30 koyman ilk çalıştırma yağlaması için çok daha muazzam olacaktı!

5 tl bosch marka filtre
10tl hava filtre
20 tl bunların hepsini güvendiği bir ustada değiştirme bedeli

sonuç içim rahat ;)

türk malı GM marka izmirde dolumu yapılan yağ satıyorlar 50 tl 4 lt

işim olmaz ;)

edit:

şimdi gördüm aracın 5w-40 da çok eksiltme yapar

10w-40 daha iyi olur fakat

yağ markasını ilk kez duydum ve bu tarz yağ markaları genelde tamircilerin dükkanlarına aldığı ucuz toptancı yağıdır kesinlikle bulaşmam

Son düzenleme:
ben bulaştım işin kötüsü shell 10W40 22 TL 4 Litresi (evet şaşırtıcı ama öyle-LPG li araçlar içinmiş)

Yağ filtresi 20 TL dedi şimdi araştırdım GM marka yağ filtresi 5 TL( kafadan 15 TL kazık yedim)

ee yağ dersen gebzede üretilen si... bir yağ sanırım.Bir daha o ustaya gidersem 2 olsun yemiş beni ipn. ço....

GM yani genaral motor yağıdır ve opel orjınal yedek parçacıdan alın.ayrıca hiç bir yağ da 10 000km. değildir aldanmayın.senin şu anki yağ 10/40 mıydı?

beni soruyorsan evet .Tarex 10 40 nolursunuz tarex de neymiş diye gülmeyin.ben bilmem ustam bilir :(

ya arkadaşlar birde bu GM yağ LPG li olduğunda farklı mı oluyor?

sorun deyil sen şimdi o yağla 2500/3000 km. yap sonra yağ filitresi dahil yağı komple gm ile değiştir.bişey olmaz merak etme.yağ eksiltmeside 1lt. fazla. yedek 1 lt. yağ bagajda bulundurursun arada tamamlarsın.

yağ koydurmuşsunuz. masraf etmişsiniz. yağ yağdır sonuçta. haa biri 10000km gider diğeri 3000km gider. yaptığınız masrafı gözönünde bulunduracak olursak burdan yağı değiştir demesi kolay.

bence; 2-3 ay bu yağı kullanın çok yol yapmıyosanız. 3000-4000km kullanın bu yağı bahar gelip havalar düzelmeye başladığında gidin iyi bir ustaya yada yağınızı kendiniz alıp herhangi bir ustaya gidin. mobil yada castrol kullanın. piyasadaki normal kullanım için en iyi yağlar bunlardır. daha iyileri elbet vardır ancak piyasa şartları için söylüyorum. 10w-40 yarı sentetik yada 0w-40 tam sentetik yağ koydurun mobil yada castrol. 0w-40 aracınıza uygunsa tercihiniz olsun.

genelde LPG'li araçlar için 20w-50 yağ verirler. yağlama yapamasın motor bitsin diye :kop: 10w-40 normal kullanmanız gereken yağdır, LPG için falan değildir. 20w-50 daha kalın bir yağ olduğundan yağ eksiltmeniz azalacaktır ama akışkanlığıda bir o kadar az olduğu için belki yeteri kadar yağlama yapılamayacak ve motor gidecektir.

ben şahsen yağ eksiltmesini tercih ederim, 20w-50 koyana kadar. haa yağ eksilmesinden rahatsız iseniz 0w-60 tam sentetik yağ koydurabilirsiniz ama biraz tuzludur ;)

Son düzenleme:
şöyle söylim mustafa kardeşim.Ben arabayı yeni aldım.4 ay felan oldu.
Araba ilk arabam ve gerçekten anlamıyorum.Araba 1 LT eksiltti diye söyledi ama ben alırken yağına şöle bakıcan dediler ve bende öle baktım.Max ve Min çizgilerinin arasındaydı ( Max 1 Min ) GM motor yağını ve Filtresini sadece opel yedek parçacısından mı alırım?

Birde benim yağ henüz iyiymiş ustaya göre.Ancak eksikmiş.Ben üzerini tamamlayalım dediğimde bana yağı bozar dedi.Hepsini değiştirmemiz gerek dedi. bu doğru mu peki?

Son düzenleme:
Geri