Yağ Değiştirme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Opelbey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
sorun deyil sen şimdi o yağla 2500/3000 km. yap sonra yağ filitresi dahil yağı komple gm ile değiştir.bişey olmaz merak etme.yağ eksiltmeside 1lt. fazla. yedek 1 lt. yağ bagajda bulundurursun arada tamamlarsın.

mustafa kardeşim

GM marka dediğiniz yağın kutusunu elime alıp inceledim! türkiyede izmirde dolumu yapılan bir yağ ve yarı sentetik bile olduğu mechul

servislere ve parçacılara gelişi çok uygun olduğu için 4 lt sini 50-60 gibi bir fiyata satıyorlar!

yani GM ile alakası olan bir yağ değil bu diğer forumlarda da tartışıldı karara varıldı

fakat şöyle birşey var

arkadaşın aracına koyulan tarex den çok çok daha iyidir !

5w-40 tam sentetik mobil için banada 10bin km diyorlar ama ben 7500km de değiştiriyorum

bundan önceki yağımı aracımı aldığımda yaz girerken mobil yarı sentetik 10w-40 ile değiştirmiştim memnundum, aracımı aldığımda servis kayıt kağıdında GM yağ ile değişim yapılmıştı

şöyle söylim mustafa kardeşim.Ben arabayı yeni aldım.4 ay felan oldu.
Araba ilk arabam ve gerçekten anlamıyorum.Araba 1 LT eksiltti diye söyledi ama ben alırken yağına şöle bakıcan dediler ve bende öle baktım.Max ve Min çizgilerinin arasındaydı ( Max 1 Min ) GM motor yağını ve Filtresini sadece opel yedek parçacısından mı alırım?

Birde benim yağ henüz iyiymiş ustaya göre.Ancak eksikmiş.Ben üzerini tamamlayalım dediğimde bana yağı bozar dedi.Hepsini değiştirmemiz gerek dedi. bu doğru mu peki?

gm yağı shell'den alır, shell'de mobil ile ortak üretim yapıyor yanlış bilmiyorsam ama yanlışta biliyor olabilirim shell-mobil ortaklığını. gm yada shell koyana kadar gidip mobil tam sentetik kullanın aracınızda.

yağ türüne göre yarı sentetikler 10000, tam sentetikler 15000km dayanıyor Türkiye şartlarında. eğer fazla km yapmıyorsanız 12-15 ay gibi bir sürede değiştirmek iyidir yağı.

üzerine ekleme yaparsınız ama bir işe yaramaz sadece yağ miktarı artar, yağın kalitesi artmaz.

anladım kardeşim.o halde zaten çok KM yapan biri değilim.yazın aksaraya giderim o kadar. Ankara-Aksaray arasıda zaten belli.Gidiş dönüş 500 Km

arabayı aldım alalı daha 2500 KM gittim. 2500 KM daha gideyim olmadı mobil alır kullanırım sizin söylediğiniz gibi.Size güvenerek

2-3 ay binin aracınıza bahar gelip havalar ısınmaya başladığında forumumuz sponsorlarından opel garaj'a gidin, hakan abi sizinle fazlasıyla ilgilenecektir.

http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=27878 link burda. burdan ulaşabilirsiniz.

Aksaray' mı? :D

kazıklana kazıklana öğreneceğiz :)

heee hemide ort.

Son düzenleme:
min.cizginin altına inmişse biraz tamamlarsın ortasında ise gerek yok ama takip et.inince tamamlarsın tamamlayacağın yağ farketmez 10/40 olsunda.şimdilik böyle kullan ama 2500/3000 km. sonra yağ değiştirirken mutlaka şunları yap.

1:yağı ve filitreyi mutlaka GM al.(4 lt.yağ + filitre 60/65tl.)

2:km.yi al ve 10 000km. ye gelmeden 500km.kala değiştir.

3:arada sırada yağını kontrol et.şayet eksiltme çoksa ( 1500 km.de 1 lt.re )gibi ozaman yedek yağ taşı yada malesef (sekman.)

anladığım bu sekman pahalı birşey.

ama araba yaşlı 95 model vectra a.ben yağ değil mangal bile yaksa şaşırmam yani :)

segman pahalı değilde işçilik pahalı. ;)

abi keşke heyecan yerine biliyorsan ne kadar olduğunu söylesen :))

zaten vites kutusuydu sanırım hidrolik kaçırıyormuş 300 lira istediler.Araba bana geçince mi bozulmaya başladı yoksa bozukmuydu anlamadım:(

anladığım bu sekman pahalı birşey.

ama araba yaşlı 95 model vectra a.ben yağ değil mangal bile yaksa şaşırmam yani :)

bencede sekman işine hiç bulaşma sen eniyisi yedek yağ taşı.şimdiki yağındanda korkma böylece bin.ama bidahakine iyi yağ koy:)

Geri