yağ degişimi astra g de kaç km de yapılır?

tahtaravalli

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar arabamda 10-40 yag kullanılıyor.Astra larda kaç km de bir yag değişir gedizlerin sitesinde 15 000 de diyor özel servisler 10000 diyorlar.Fabrika verilerine göre kaç binde değişir.

7500 en ideali

ben 10000 de bir değiştirmeni tavsiye ederim (arkadaş da haklı aslında ne kadar sık o kadar ii). birde sanırım arabanda gaz takılı? 10-40 ve gazlı araclar için olan yağlar var onlardan kullanmanı tavsiye ederim. farkı anlayacaksın. ayrıca unutmadan açık yağ sakın koydurma arabana. gözünle gör kutuyu senin yanında açsınlar. birde kullanma klavuzuna bir bak istersen, hangi motor var (Z, X vs.), bu motor kaç km de kaç gram yağ harcar falan onlara da dikkat et. artan yağı al km lere göre eksilecek yağı da kendin ekle.

ayrıca klavuzda yazan yağı (bazen bulmak çok zor oluyo ama) alırsan kutuda artan yağ 10000 km içinde ekleyeceğin miktardır. en azından litresi falan yazıyosa o litrede kutu alırsın. umarım anlatabilmişimdir?

bende 10 40 kullanıyorum.En güzeli 7500 de değiştirip sorunsuz binmek.Özellikle aracınızı az kullanan biri iseniz zaten 1 yılda yağın özelliğinin kaybolduğu söyleniyor.

avrupada 5000 km'de bile değişiolar abicim yağı.

önemli bişi yağ. neden süreyi sürekli uzatmaktan mutlu oluoruz ki anlamıyorum.

Bende diğer arkadaşlara katılıyorum bu konuda gerçi kullanılan yağın cinsine ve markasına görede değişir sanırım ama benim düşüncem en ideali 7000-7500 olmalı.

bana özel servis 7000 km olarak yazdı karta ve yanımda açtı mobil 10 40 yağı. gazlı arabalar için özel yağlardan kullanmaya gerek yok dedi tofaş değil senin araba dedi.

Sevgili arkadaşlar opellerde astralarda araç yeni iken ilk yağ 15 000 km daha sonrakiler 10 000 de değişiyor tabi bu yağa görede değişiyor 7500 de oluyor ama araç sıfır alındı ise ilk bakım 15 000 km dolmadıysa 1 yıl içinde değişecek

arkadaşlar corsa ya 10-40 mı kullanıyoruz yoksa 0-30 mu. ben 10-40 biliyordum. dün benzinlikteki eleman 0-30 kullanmanız lazım dedi.

Geri