• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Yağ, bakım hakkında

Ahmetcan34

Kayıtlı Kullanıcı
Yurtdışı
Herkese merhabalar . Herkese sevgi dolusu iyi hafta sonları . Aracımda her zaman gm 5/30 dekos2 kullanıyordum . Aracımdan her zaman yağ eksiltme sorunu vardı . Yurtışında olduğumuz için hiç kutunun üstündeki dolum yerine bakmadan aldım her zaman . En son aldığımda baktığımda üstünde lukoil dolumu gördüm . Buda en kötü yağlardan birisidir . Arabanın külbütor kapağını açtığımda içinin çok kirlendiğini gördüm ve değiştirme kararı aldım yağımı . İlk önce shell marka 5/30 aldım ama dekos 2 onayı yok . Her zaman 500 km de yağ ışığı yanan arabada 2000 km yaptıktan sonra yağ ışığı yandı . İkinci kez yağı ekledikten değiştikten sonra ise . 5000 km de yağ ışığı yandı ve motor gerçekten sessizleşti. Ve her zamanki fazla yakma sorunu gitti. Şuan anlık 0.3 05 arası yakıyor durduğu yerde . Önceden durduğu yerde 0.8 1.0 arası yakıyordu. Ayrıca her 5.000 km buji değiştiriyordum onunda sebebini buldum . Orjinal aldıktan sonra bu sorun ortadan kalktı. birde çok sesli çalışıyordu. Şimdiki sorum dekos 2 onayı olmadığı için bu araçta bir sorun yaratırmı ? Filitreler hepsi gm orjinal . Bujiler orj gm kendi kodu . Shelin dekos 2 si var ama internette var oradanda güvenmediğim için almak istemiyorum. Bu konuda aklınıza ne gelirse düşüncelerinizi yazarsanız sevinirm. Arabamda gaz kesinlikle yok kullanmam . Soranlar için. Herkese teşekkürler

Ekli dosyalar

• 8DDB4D14-4B53-43D9-A72C-AEF2C038A8A0.webp
    8DDB4D14-4B53-43D9-A72C-AEF2C038A8A0.webp
    15.9 KB · Görüntüleme: 2
motul spesific dexos2 5w30

Liqui Moly Top Tec 4600 dexos2 5w-30

• Beğen
Tepkiler: 06Berkay
  • Beğen
Tepkiler: camel2019
Geri