yağ atıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gokalp
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gokalp

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
bu resimde işaretlediğim yerin altında bi kelepçe war ordan yağ atıyor aracım kelepçeyi sıktım ama tekrar atmış
yaatyorje4.jpg

sorunun sebebini bilmiyorum ama forumda bikaç kez sordum o işaretlenen parçanın görevi nedir bunuda yazarsanız çok güzel olacak

gaz kelebeğiyle alakalı biyer galiba

''Karter havalandırma valfinin çıkışı'' o siyah kutudan sonra emme kanalına giriyor..O kutunun içi bi miktar yağ dolmuşsa araba o yağı çalkaladıkça borudan yağ kaçıracaktır..Kelepçeyi söküp borunun girdiği yere sıvı conta sürersen bir daha ne kaçırır ne terleme yapar..

Motor üflemesi derler ya..İşte o yağ buharı emisyon standartları gereği bir valf kontrolünde tekrar emmeye verilerek yakılır..Eski kamyonlarda motorun altından yağlı bir boru sarkardı hani..İşte o borunun ucundan çıkanı bizim arabalar yakıyor..V-Charger , Nano charger tarzı ürünler tamamen bu yağ buharını filtre edip atmosfere göndermekten başka iş yapmazlar..

anladım sıvı contayı nerden bulurum peki krem gibi bişey olması lazım hatırlıyorum ama

Evet krem gibi...Genelde oto yedek parçacılarında 10-15 ytl gibi bi fiyatla satılır..

Geri