Xenon Konusunda Deneyimleriniz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kamikaze
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
renkler standarttır markaya göre falan değişmez..

renklerde kasti renkli değildir zaten kelvin değerine orantılı kendiliğinden renklenir ..

yani 8000k ampülün yandığında rengi mavimsi bir renge dönüşür kelvin değerinden dolayı ters mantık yaparsak eğer ampülünüz beyaz renk ise haliyle 8000k değerinde değildir bu kadar basit..

bu renk işi çok ticariye dönüşdü ama rengin esasen ampülle bir ilgisi yokdur kelvin değerinin doğası gereği yüksekdikçe rengide değişiyor bu kadar basit.. basit bir fizik ve matamatik kuralı...

o rengi bozuk garip ampüller çin malı no name ampüllerdir onların zaten kaliteside kelvin değeride içinde kullanılan malzeme kaliteside sorgulana bilir.. kitte bir şey diyemem ama ampülde philips den şaşmayın 30-40 dolar bir şey ebayda..

birde kafaları fazla bulanıklaştırmamak için karıştrmak istemedim ama ara kelvin değerleride var iki tane misal 5000k mercedes kullanıyor 15000k gibi bunuda herhalde kullanan bir yer vardır ama bunlar extrem kelvinler mercedes 5000k lık sistemi çok özel bir far sistemiyle kullanıyor yani normal xenonda 4300k dan farkı yok.. o yüzden xenon kitlerde baz değerler standart bellidir..

Son düzenleme:
sonradan takılan bu xenon lar tüv de sorun yaşatır mı mesala benim araçta kısalarda mercekli xenon uzunlar normal bir sıkıntı yaşatırmı???

yaşatmaz benim kısa uzun artı sisler hepsi xenon.. ama tabi benim xenonlar standart mesela sislerdeki sarı 3000k normal sis renginde kısların standart 4300k xenon bir uzunlarım 6000k o kadar.. bir şey olmaz geçirirler.. sadece far yıkaması arızalı diye ibare düşüyorlar..

Geri