Xenon Konusunda Deneyimleriniz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kamikaze
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
zaten merceksiz fara xenon uygulaması yapılmıyor orjinalde mantıklıda değil verimi yok mercek süs diye konulmuyor ışığı toparlayıp tek bir noktaya verimli şekilde odaklıyor mercek.. merceksiz arabada ışık yere göğe her tarafa dağınık aydınlatıyor o yüzden merceksiz xenon farlı araçlar adamın gözünü mahvediyor kör ediyor..

avrupada da zaten xenon farlı arabada mecburi yıkama sistemi koyuyorlar far yıkama olmayan araca xenon kit takmıyorlar.. bizde bile muayenelerde o yüzden hafif hasarlı uyarısı alıyor far yıkaması arızalı diye.. bende öyle yazmışlar far yıkama falanda yok yani :D ..

far yıkama aslında olması gerekli ama bizde far yıkama olan araçların bile farları leş gibi adamlar camlarını yıkamıyorki haliyle farlarıda leş gibi oluyor.. yani türkiyede ben o kadar önemli görmüyorum o faar yıkama olayını

merceksiz 8000k kullanıyodum. sehir içinde yada aydınlık yerlerde sorun yok ama uzun yola cıktığında yoldan cok dağı taşı aydınlatıyo. tabelalar ve öndeki aracların plakaları mükemmel görünüyo.baskada bişi göremiyosun helede yağmur varsa. şimdi mercekli 6000k var asıl faydasını simdi görmeye başladım. dandikte olsa mercekli al derim..

ben merceklı 6000k kullanıyorum
bır daha kıne 5500 yaptıracam.
opel orjınal xenonlar 4300 k avrupa standart ı dıye bılıyorum...

merceksiz 8000k kullanıyodum. sehir içinde yada aydınlık yerlerde sorun yok ama uzun yola cıktığında yoldan cok dağı taşı aydınlatıyo. tabelalar ve öndeki aracların plakaları mükemmel görünüyo.baskada bişi göremiyosun helede yağmur varsa. şimdi mercekli 6000k var asıl faydasını simdi görmeye başladım. dandikte olsa mercekli al derim..

bu sana olan zararı peki hiç karşıdan gelen aracın senin o merceksiz farlarını nasıl gözünü aldığını düşündünmü o sıralar...

tabi bi fark var ama,öyle aham şaham bi fark yok bence(far ayarlı olduktan sonra!!!)

bu sana olan zararı peki hiç karşıdan gelen aracın senin o merceksiz farlarını nasıl gözünü aldığını düşündünmü o sıralar...
Bence adam gibi far ayarı yapılmıssın kimsenin gözünü falan almıyor.Ben ilk taktıgım zaman sıkıntı yaşadım ama far ayarı yaptırdıktan sonra o kadar yola gittim hiçbi sıkıntı olmadı karşıdan..

6000k larla benim aracım görüntüsü
23726390004_large.jpg

Bütün yorumları okamadım ama şunu şöylemek gerekirse ben 8000k kullandım(vize için çıkardım şu an normal ampuller var)ve yamurlu havada sarı farlarla kör olmuş gibi hissetim normalde de kör geziyormuşum dedim.İlk fırsatta Xenon an geri döneceğim.

Ama far ayarına girmelisiniz.

Geri