vitesi uygun devirde artırmak veya düşümek ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erberk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

erberk

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar 2005 opel corsa 1.4 enjoy model arabam var. detaya inince kafam karıştı .sorularım:
* 1.vites kalkış dışında hangi devir ve durumda kullanılır?
* 2.vitesle giderken yavaşladık ve devrin 1000 civarı olduğunu düşünürsek araba yavaşladı ama durmadı.işte bu anda 2.vitesle devam mı edelim yoksa 1.vitese düşüpte mi devam edelim.
*herkes bişeyler söylüyor.tam olarak hangi devirlerde vites artıralım vaya düşürelim.düz yol?yokuş?meyilli yollarda?
tecrübeli arkadaşların fikirlerini bekliyorum.

erberk kardeşimiz güzel bir konuya deginmiş arkadaşlar bende zafira 2001 model araba kullanıyorum hangi devirde araba kullanmak iyi olur ne zaman vites değiştirmeliyiz 2. viteste iken hızımız yavaşlayınca 1000 devirde iken araba 2. viteste kalkış yapmalımıyız. bilen arkadaşlar varsa cevaplarını bekliyoruz teşekürler

Ben 1.vitesi genelde kalkıslar veya araba tam durmadan kullanmıyorum arabanın devrı dusse bıle(2.vitesteyken) debrıyaja basıyorum ve biraz gaza yuklnıyorum devır aldıgı zman yavas yavas cekıyorum debrıyajdan ayagımı... Yaptıgım dogru bişeymi onuda bilmiyorm:)

Ben 1.vitesi genelde kalkıslar veya araba tam durmadan kullanmıyorum arabanın devrı dusse bıle(2.vitesteyken) debrıyaja basıyorum ve biraz gaza yuklnıyorum devır aldıgı zman yavas yavas cekıyorum debrıyajdan ayagımı... Yaptıgım dogru bişeymi onuda bilmiyorm:)
mantık olarak doğru yokuş vs olursa mecburen 1 e tabikide

Yokuşta hiç 1.vitese ihtiyacım olmadı saolsun tork :D. Bende 1.vitesi tam durmadan kullanmıyorum aynı şekilde debriyaj ile devam 2de.

Bence de dik yokuşlarda araç herhangi bir sebepten 2. viteste yığılmışsa 1. vitese alınmalı. Onun haricinde 1. vites kalkış vitesidir.

Hangi devirde vites değiştireceğiniz sizin sürüş özelliklerinizle alakalı, performanslı kullanacaksanız maksimum torku elde ettiğiniz devir veya fazlasında kullanmalısınız. ekonomik kullanmak istiyorsanız 3000 deviri geçirmeden vites değişmeniz gerekmektedir.

1000 devir gibi düştüyse tatlıca bi birinci vitesi denerim girerse bir girmezse ikiyle devam...

Arkadaşlar ideal ve en ekonomik vites değiştirme devri 2750 devirdir.

1 e tamamen durmadan pek almamaya çalışıyorum. Zaten motorun sesinden ne yapmak gerektiği anlaşılıyor. bende birşeyi merak ediyorum tamam 3000 devir civarında vites değiştiriyorum 3000i pek geçmiyorum ama bu 3000 e ne kadar sürede çıktığımız yakıtı çok etkilermi seri bi şekilde sürekli 3000 devirde vites değiştirerek hızlanmayla daha sakin yine 3000 devirde değiştirerek hızlanma arasında tabiki fark olur ama çok yüksek tüketim farkı olurmu.

arkadaş devir konusu gerçekten çok önemli ben sürekli yüksek devirlerde kullanıyorum acayip benzini emiyor ya çok dikkate alıncak önemli bi konu bence ;)

Geri