vites önemlii

astra5766

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar arabam astra classic 3 cdti manuel. Arabamı dik bir yokuşta baş aşağı bıraktım ve geri vitese taktım. Ancak donar korkusuyla el frenini çekmedim. Bu sırada araba çok kısa mesafe ilerledi bir tık mesafesi. Sonra el frenini çektim. Bu ilerleme arabada bir sorun oluşturur mu ilk defa başıma geldi. Cevap yazarsanız sevinirim..

Son düzenleme:
Normal araba kavrayana kadar az bişey kayar

bu durum normal aracta herhangi bir sorun yoktur burdaha ayni sekilde birakacaksaniz tekeride kaldirima dayayin daha emin olursunuz

yok arabayı vitese attım boşluk gitti indim bagajına dolaştım sonra kaydı o zaman tekrar binip el frenini çektim aradan 1 yada 2 dakika belki daha az zaman geçmişti ondan endişelendim bi de sıfır aldım aracı biraz da pimpiriklik var

Son düzenleme:
yok mu kimse..

Aracın el freni varken dik yokuşlarda aracı bu şekilde zorlamanız tavsiye edilmez uzun vadede sorun yaratır diye düşünüyorum.Ama içiniz rahat olsun bişey çıkacağını sanmam bundan.

haklısınız sonra pişman oldum ama oldu bi kere

bende yokuşta el frenine güvenmem.. el frenini çekerim viteste de bırakırım 2 kat güvenli

el freni cekmezsen sürekli kayıyor yokuş dikse bende clasic 3 var ve bu yüzden servise gittim normal oldıugunu söylediler el freni cekmeden bırakmayın dediler arac motora agır geliyor vede şanzımanla ilgili birşeyler anlattılar ve normal dediler yapılacak bişey yok dediler

En ıyısı 2sınıde cek , frenın donması
arabanın asagı kaymasından daha ıyıdır

Geri