Vectra gt yardım!!

Efelerin Efesi

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Bugün sağ sinyalın köşesinde su alıyor diye söktüm hemen arkasında bir kutu gördüm..hava filtresinden gelen bi boru bu kutuya giriyor..o boru çıkmıştı yerinden bende taktım tekrar,,yol bilgisayarı rolantiden iken 1,2 l/h yazıyordu normalde şuan 0,9 l/h yazıyor..yanı rolantide yakıt düştü ve araç rolantide 2 dakika beklediğinde motor arıza ışığı yandı..gaza basınca o arıza ışığı sönüyor..sanırım o ışık rolanti düşük olduğu için yanıyor..sorum şu :
1: o kutu ne işe yarıyor? o hava fıltresınden gelen boru böyle takılı kalsın mı yoksa tekrar çıkartayım mı? takılı olmadığında hiç sorun yaşamıyordum

2: araç rolantide iken yol bilgisayarında anlık yakıt göstergesi l/h cinsinden kaç ı göstermesi lazım, ona göre ayar değiştireyim...

o boru hava filtresine hava akışını sağlar. yeterli hava almaması durumunda yakıt sarfiyatı artabilir..

o boru hava filtresine hava akışını sağlar. yeterli hava almaması durumunda yakıt sarfiyatı artabilir..

o borunun ucunda da bir kutu var tam sağ sinyal lambasının arkasında..o kutuyu merak ettim..boruyu çıkan yerine yani o kutuya takınca anlık yakıtta gösteren değer 1.2 l/h dan 0.9-0.8 l/h a düştü..bu düştüğü değer normal mi? mesela senin gt rolantide iken anlık yakıt ne gösteriyo?

rolantide hiç dikkat etmedim o değere...

normal ollan rolanti değeri de 0,9litre o boruda hava filitresi kutusunda olamsı gerek...arıza ışığı neden yanıyor? bilemem.hava filitresine bakın artı o arıza kodu lazım

hava borusu o kutunun içerisinde olmalıdır. doğru olması gereken budur. rolantide 0,9lt/s normal değerdir. araç yürürken sıkıntı yok sadece rolantide bekleme anında bir süre sonra az da olsa devir dalgalanması ile birlikte arıza ışığı yakıyorsa "hava debimetresi"ne baktırın derim. zaten tech2 ile bağlanıldığında arızayı görürsünüz.

Geri