vectra cdti 120hp

cagriefe58

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar vectra c'lerin 120 beygirlik dizelleri hakkında bilgisi olanlar beni biraz aydınlatırsa sevinirim.bilinen kronik arızaları var mıdır ? ikinci el düşük kilometrede bi araç alınabilir mi ? sürüş özellikleri nasıldır,performans ve konfor açısından ?
150 beygirliklerle arasındaki fiyat farkı gözönüne alındığında bu araç benim için çok cazip hale gelmeye başladı,bu araçla ilgili deneyimi veya bilgisi olan arkadaşlar beni biraz aydınlatırlarsa çok sevinirim.şimdiden herkese çok teşekkür ederim,hepimize iyi forumlar.

Bildiğim kadarıyla 120 likler DTR motor 150 likler DTH motor ve Opel servisleri DTH motor tavsiye ediyor.

dizel tavsiye etmem,bilindiği üzere hem parçaları normalden pahalı hemde benzinli konforunu vermez hiçbirzaman,üstelik yakıt fiyatlarında da benzinle arasında fazla bişey yok...bende 120 BG lik 2004 vectra var sürüş kalitesi ve konforu süper...zaten bu kasalara 1.8 - 2.0 motordan aşağı sürülmez,1.8 tavsiyem olur hem 120 bg lik bir güce sahip,hem istediğin gibi hem de yıllık vergiside uygun seviyede...

cvp yazan herkese teşekkür ederim.elleriniz dert görmesin.o halde son bi soru olarak 2.2dti'lar hakkındaki görüşleriniz nelerdir pki ?

...,üstelik yakıt fiyatlarında da benzinle arasında fazla bişey yok...
bu kısma pek katılamıyorum.
bundan önce polo 1.4 benzinli aracım vardı. istanbul içi 7.5-8 lt/100km den aşağı ortalama göremezdim.
şuan cdti asta kullnıyorum. aynı güzergahta, yer yer daha performanslı kullanarak ortalamam 5.8lt/100km

benzinli aracın 100km de maliyeti 3.26*7.5=24.45 tl
dizel aracın 100km de maliyeti 2.65*5.8=15.37 tl

litre fiyatları shell indir.

bu kısma pek katılamıyorum.
bundan önce polo 1.4 benzinli aracım vardı. istanbul içi 7.5-8 lt/100km den aşağı ortalama göremezdim.
şuan cdti asta kullnıyorum. aynı güzergahta, yer yer daha performanslı kullanarak ortalamam 5.8lt/100km

benzinli aracın 100km de maliyeti 3.26*7.5=24.45 tl
dizel aracın 100km de maliyeti 2.65*5.8=15.37 tl

litre fiyatları shell indir.

evet yakıt maliyeti olarak senin aracında farketmiş ama motor parçalarının fiyatları benzinlilere nazaran oldukça pahalı ve herhangibir sorun olayında sadece bir parçanın değişimi sözkonusu olmuyor,birden fazla parçaların birbirine bağlantılı değişimi söz konusu..bu da yakıtta sağladığın tasarrufun kat kat üstü orada hayli çıkıyor zaten ve dizel araçları 90,000-100,000 km den sonra kullanmanızı tavsiye etmem....birde dizellerin o oyuncak kurmalı araba gibi motor sesi beni rahatsız ediyor,ama tabi gene söylüyorum bu kişisel birşey,karar sizindir sonuçta....

cvp yazan herkese teşekkür ederim.elleriniz dert görmesin.o halde son bi soru olarak 2.2dti'lar hakkındaki görüşleriniz nelerdir pki ?
arkadaşım cebine güveniyorsan al derim sana...motor performansı olarak oldukça iyidir,zaten konforlu araç,fakat yıllık vergisi biraz el yakar,kaskosunu da dahil et...ve yakıt olarakta fazla yakar..zaten satan da bu yakıt ve vergisinden dolayı ucuz satar...dünyanın en pahalı yakıtını satan Türkiyem için dediğim gibi cebine güveniyorsan... ;)

Dizel kullanmadiginiz icin kendinizi sartlamis gorunuyorsunuz.

Sizin kendi fikrinizdir, degistirmek istemem...

Dizel, ozellikle de CDTI kullananlar dediklerinizin yanlisligini anlarlar..

Saygilar.

Dizel kullanmadiginiz icin kendinizi sartlamis gorunuyorsunuz.

Sizin kendi fikrinizdir, degistirmek istemem...

Dizel, ozellikle de CDTI kullananlar dediklerinizin yanlisligini anlarlar..

Saygilar.
saygı duyarım...herkesin kendi zevki sonuçta...tşkkrlr...

Geri