Vectra C Titreme???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan maximm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

maximm

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar vectra c aracım yolda giderken sanki çok titriyor,zıplıyor gibi geliyor.215/55 R16 ebatında lastiklerim var.32 hava basıyorum.çok mu acaba.biraz indirsem o zamanda hava sensörü uyarır ama belkide işe yarar.siz ne dersiniz?nasıl hallolur bu sorun? :confused:

şimdiden teşekürler...

Son düzenleme:
Lastiği neden düşürdün okadar? 215 değilmi idi orjinali.
Benim 215'e 32 basıyorum 2.2 yada. Netten tablosuna ulaş olmazsa lastiğinin kaçsa onu bas. her bindiğindede lastik uyarısını okeylemen gerekecek.

bence lastik ebatın arabaya göre çok küçük...orjinaline dönsen belki de titreme kalkar...

bencede lastik ebatıyla ilgili bi durum 215/55 kullan

215 tabanlı lastik kullanıla otomobile neden 195 tabanlı lastik uygulaması yapılmış anlamadım ama öncelikle bunu düzeltmekte fayda var.Sonrasında yürüyen aksam kontrolleri gerekebilir

pardon arkadaşlar.lastik ebatını yanlış yazmışım 215ti...

215'e 32 normal, önlere 30 arkalara 32 basıyorum bi sıkıntı yok şu an bende

vectra c lerde kullanılan lastiklerin yanakları incemi ki o kadar bende vectra b var 195/65

215'e 32 normal, önlere 30 arkalara 32 basıyorum bi sıkıntı yok şu an bende

Yanlışınız var hava basınçları hakkında bence.Öncelikle daha fazla basınca sahip olması gereken taraf daha agır olan taraf olmalı, yani önler 32 olmalı en azından.Arabanızda lastik sensörü olmadıgı için şanslısınız, yoksa o izin vermiyor böyle birseye.Aslında 4 lastiginde eşit olması gerekiyor.Bana opal'dan verilen kagıtta ise 4 lastigin de 34 olması gerektigi yazıyor ve ben genelde 33-34 basıyorum.Bayii bunu özellikle basıp diger bilgilerle verdigine gore bir bildigi vardır diye düşünüyorum

Yanlışınız var hava basınçları hakkında bence.Öncelikle daha fazla basınca sahip olması gereken taraf daha agır olan taraf olmalı, yani önler 32 olmalı en azından.Arabanızda lastik sensörü olmadıgı için şanslısınız, yoksa o izin vermiyor böyle birseye.Aslında 4 lastiginde eşit olması gerekiyor.Bana opal'dan verilen kagıtta ise 4 lastigin de 34 olması gerektigi yazıyor ve ben genelde 33-34 basıyorum.Bayii bunu özellikle basıp diger bilgilerle verdigine gore bir bildigi vardır diye düşünüyorum
Araçta lastik sensörü var, arkalar 2,2'den aşağı düşünce uyarı veriyor.
Depo kapağında ağır ve hafif yükte basılması gereken değerler yazıyordu ona göre yanlış hatırlamıyorsam arkalar daha yüksek olmalı ( nisbeten az yükte mi idi tam anımsamıyorum)

Geri