vectra c klima ünitesi sökümü resimli

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bülent06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Allah razı olsun. Aylardır kara kara düşündüğüm bu sorunu sayenizde bizzat çözdüm. ben de wd 40 kullandım. sonuç mükemmel. ellerinize sağlık:)

ortadaki klima menü düğmesi çalışmıyordu klima menüsüne giremiyordum. dün sanayiden kontak spreyi aldım klima panelini söktüm ve bolca sıktım. sonun beklediğimden daha iyiydi. basmayan düğme şimdi saat gibi çalısıyor.

arkadaşlar sökerke klima panelini tornavidayla kastırmayın. hem çizer zarar verir. alttaki boş gözü çekin geliyor zaten hemen. sonra allttan parmaklarınızın gireceği bir yer var oradan hafifçe çekince geliyor klima paneli...

arkadaşlar sökerke klima panelini tornavidayla kastırmayın. hem çizer zarar verir. alttaki boş gözü çekin geliyor zaten hemen. sonra allttan parmaklarınızın gireceği bir yer var oradan hafifçe çekince geliyor klima paneli...

2008 modellerde dediğiniz gibi olmuyor mecbur kenardan tornavide vs ile kastırmanız gerekiyor. çünkü: 2008 modellerde o alttaki boş yerde aux girişi var. kabloları vs sökmek gerekiyor. bilmeyenler için daha zor olabilir.

Selam arkadaşlar,
yaklaşık 10 gün önce ilk opel arabamı (2006 vectra c) aldım. klima menu tuşu çalışmıyordu. yetkili servise sordum. tabi önce tüm ünite değişmeli dediler (800TL) sonra biz 100TL ye yaparız dediler. bende siz nasıl 100TL ye yapıyorsunuz dedim. onlarda sağ ısı ayar düğmesiyle yer değiştiriyoruz zaten onun basma fonksiyonu yok dediler. mantıklı geldi fakat ücret yine çoktu. bende yedek parça kullanmıyorsunuz neden bu kadar çok ücret istiyorsunuz bu çok fazla diyerek tepki gösterdim. abi dedi bu çözümü biz bulduk istersen 800TL ye sıfıryla değiştirelim diyerek kendini haklı gösterdi.
paylaşan arkadaşlara çok teşekkürler. inşallah ilk fırsatta bu işlemi yapacağım. beni en az 100TL den kurtardı ve yetkili servisle ilgili önemli bir tecrube kazandırdı.

TEŞEKKÜRLER....

http://www.youtube.com/watch?v=hQFs9paBLWw

burda da videoda adam klimayı çıkarıyor. Youtube da izlerken bu konu aklıma geldi. belki birinin işine yarar video :)

klima düğmesi

bülent hocam spreyi nereye sıkıyoruz resimde gösterirmisin bir de bu wd 40 lar olur mu

Bunu yapmayı düşünüyorum ama ya söküpte toplayamazsam :)

kolay toparlarsın ama sökerken dikkat et azcık ;)

Geri