vectra b2 su eksiltme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ksk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ksk

Kayıtlı Kullanıcı
35-İzmir
herkese ii forumlar
bu güne kadar hiç yaşamadığım bi sorun oldu.
arabamı periyodik bakımdan çıkardıktan sonra yaklaşık 350 km yol yaptıkdan sonra bi gün sabah arabayı çaşıldırıncan su sesi duydum kaputu kaldırıp baktığımda su takviye kabında hiç su kalmamış bi anlam veremedim.
yere baktım radyatöre baktım borulara baktım hiç sııntı göremedim.
kabın içini tekrar suyla doldurdum. yaklaşık 4-5 gün kullanmadım.
bu güntekrar çalıştırmadan seviyeye baktım yaklaşık 1 cm su eksilmesi vardı
20-30 km gezdikden sonra tekrar baktım yaklaşık yarım litre su eksiltmiş
ne oluyor anlamadım arabaya ne hararet yaptırdım nede contayı değiştirdim
sizce ne olabilir.

su eksiltme

Kardeş geçmiş olsun..
Su eksiltme konusunda ben epeydir sıkıntı yaşıyorum.. yaklaşık 6 aydır su eksiltiyor..bu zamandan beri de 200 km de bir yaklaşık 1 litre su ilave ediyorum.. sadece şehir dışı uzun yolda bu kadar eksiltme yapmıyor..
baktırmadığım hortum kalmadı ve radyatör ve ısıtıcı radyatör e de baktırdım.. her gittiğim tamirciyede eksozdan çok duman ve su geliyor diye gösteriyorum ama normal karşılıyorlar.. iyi motorun eksozundan su gelir beyaz dumanda normal diyorlar..sonunda dün biri conta yakmış deyince zaten uzun zamandır aklımda olan bir durumdu.. bugün üst kapağı söktürdüm ve gördükkü üst kapak daki su kanalları çürümüş ve oradan suyu kaçırıyor eksoza. bu durumda su eksiltiyor..iyi bir ustaya göster fakat radyatör(iç) oraya önce baktır..su deponda delik de olabilir.. ihmal etme..
şimbi benimde buradan soracaklarım ... bu çürükler kaynakla kapatılabilirmi..
kolay gelsin

Aracınızı en kısa zamanda servise veya ustanıza gösterin benzer bir durumu bende 2 - 3 ay önce yaşadım.Eğer problem conta kaynaklı ise gün geçtikçe masrafınız artar bir an önce aracınıza baktırın.

su eksiltme olayı varsa bir çok yerden kaçak olabilir radyatörde belki ufak delik vardır oradan eksiltebilir farkında olmazsınız devirdaim pompasının kenarlarından ufak ufak eksiltebilir farkında olmazsınız kalorifer peteği delik olabilir paspasları kontrol edin belki ıslaklık felan vardır kontrol edin bi sizdeki anormal bi eksiklik kesin kaçağın araştırılması lazım belki su sıcaklık müşirinden kaçırıyordur orasıda sıcak olduğundan kuruyordur su hemen belli olmayabilir tabi yazdıklarım ihtimal geniş bi araştırma yapmak lazım ... daha evvel hararet yaptımı motor ?

Kardeş geçmiş olsun..
Su eksiltme konusunda ben epeydir sıkıntı yaşıyorum.. yaklaşık 6 aydır su eksiltiyor..bu zamandan beri de 200 km de bir yaklaşık 1 litre su ilave ediyorum.. sadece şehir dışı uzun yolda bu kadar eksiltme yapmıyor..
baktırmadığım hortum kalmadı ve radyatör ve ısıtıcı radyatör e de baktırdım.. her gittiğim tamirciyede eksozdan çok duman ve su geliyor diye gösteriyorum ama normal karşılıyorlar.. iyi motorun eksozundan su gelir beyaz dumanda normal diyorlar..sonunda dün biri conta yakmış deyince zaten uzun zamandır aklımda olan bir durumdu.. bugün üst kapağı söktürdüm ve gördükkü üst kapak daki su kanalları çürümüş ve oradan suyu kaçırıyor eksoza. bu durumda su eksiltiyor..iyi bir ustaya göster fakat radyatör(iç) oraya önce baktır..su deponda delik de olabilir.. ihmal etme..
şimbi benimde buradan soracaklarım ... bu çürükler kaynakla kapatılabilirmi..
kolay gelsin

geçmiş olsun abi sanırım kaynak olmaz olsada nasıl olur bilmiyorum ama çürümesinin sebebi bence antifrizden kaynaklanıyor motora en başında normal su koymuşlar belli yani daha sonraları antifiriz konulmuş ve suyun pas yaptığı yerleri iyice çürütüp delmiş aynı olay kalorifer peteğindede oluyor bana sorarsanız yeni silindir kapağı alın derim...saygılar...

bendede aynı sıkıntı vardı arabamın klörüfer muslugu hortumlarından kaynaklanıyormuş onlara bi baktır

su eksiltme olayı varsa bir çok yerden kaçak olabilir radyatörde belki ufak delik vardır oradan eksiltebilir farkında olmazsınız devirdaim pompasının kenarlarından ufak ufak eksiltebilir farkında olmazsınız kalorifer peteği delik olabilir paspasları kontrol edin belki ıslaklık felan vardır kontrol edin bi sizdeki anormal bi eksiklik kesin kaçağın araştırılması lazım belki su sıcaklık müşirinden kaçırıyordur orasıda sıcak olduğundan kuruyordur su hemen belli olmayabilir tabi yazdıklarım ihtimal geniş bi araştırma yapmak lazım ... daha evvel hararet yaptımı motor ?

yaklaşık 4.5-5 yıldır araba bende yararet olmadı

ekzos dan beyaz duman atıyorsa (yani su buharı) blok contan yanmış olabilir.

siz ehli bir ustaya götürün aracı test etmesi lazım ustanın kaçağı tam tesbit etmek için ama aklıma ya radyatör yada kalorifer peteği musluğu geliyor ama tabi bakmak lazım .

Geri