vectra b vibrasyon

Ustalar bu vibrasyon acaba amortisör ile alakalımıdır sol ön amortisörüm yağlanmış sanırım patlak ondan yaparmı bu sesi.birde buna alacağım amortisör nasıl olmalı yağlı veya gazlı hangisi tek değişim olur mu illa çiftmi olmalı

muammer kardesim,
amartisörlerden olmaz amortisörü kontrol etmenin kolayi var ama bundan degil..kontrolü icin aracin önünü hizlica sallarsin eger hemen yutuyorsa salantiyi amortisörlerin iyidir..yok sallanma iki üc veya fazla devam ediyorsa bozuktur...
benim tahminim ya motor takozu veya motor tork takozu ...

muammer kardesim,
amartisörlerden olmaz amortisörü kontrol etmenin kolayi var ama bundan degil..kontrolü icin aracin önünü hizlica sallarsin eger hemen yutuyorsa salantiyi amortisörlerin iyidir..yok sallanma iki üc veya fazla devam ediyorsa bozuktur...
benim tahminim ya motor takozu veya motor tork takozu ...

abi bunların bi resmi falan veya numarası varmı?
birde benim aklıma şu geldi direksiyona durduğu yerde stop halinde şöle elimle kapıyı tıklar gibi tıkladığımda bu ses geliyo acaba resimdeki kırmızı işaretli direksiyon kutusu lastiği ile alakalımıdır çünkü bu kasılmayı hissettiğim anda direksiyonu hafif oynatınca kesiyo.
1_c00f651599e9.webp

Şanzıman askı takozu bozulmuş.Değiştirince geçecektir...

muammer kardesim,
aracin mtor takozu yapar arti veya motor tork takozu...
biri senin bildigin motorun baglandigi alt takoz biri de motorun üstünde trigerin önünde aluminyum baglanti var onun da ayriyetden ici lastikli takozla saseye baglantisi var onlardan süpheleniyorum birde hakan kardesin dedigi gibi sanziman baglanti takozu
tork takozuda bu ici lastikli

Abi şöle bişey var direksiyonu bu kasıntı esnasında yukarı veya aşşağı hafif bastırdığımda vibrasyon kesiliyo bu olayda motor takozu ihtimallerini ortadan kaldırmaz mı?
yada gene motor takozu diyelim bu sadece direksiyona mı verir titreşimi.

Abi şöle bişey var direksiyonu bu kasıntı esnasında yukarı veya aşşağı hafif bastırdığımda vibrasyon kesiliyo bu olayda motor takozu ihtimallerini ortadan kaldırmaz mı?
yada gene motor takozu diyelim bu sadece direksiyona mı verir titreşimi.

Bunu okumamıştım.Eğer direksiyonu oynatınca değişiyorsa ses, dediğim parçadan değildir.

Geri